Control DIICOT
Control DIICOT
Cetăţeanul danez, în vârstă de 44 de ani, care a trecut în viteză cu maşina prin Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier 2, din judeţul Mehedinţi, fără a opri la control, fiind oprit în trafic după ce a fost blocat de polițiștii, era sub influenţa drogurilor, iar în maşină şi alte substanţe interzise. Instanța a dispus arestarea lui preventivă.

În data de 27 ianuarie 2023, procurorii DIICOTBiroul Teritorial Mehedinți au dispus reținerea pentru o perioadă de ore a unui cetățean danez, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de introducere în țară de droguri de risc și mare risc, trecere frauduloasă a frontierei de stat, distrugere și conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive.

„În cauză, s-a reținut faptul că, la data de 26.01.2023, în timpul controlului efectuat la P.T.F Porţile de Fier II, Colonia Porţile de Fier II cu ocazia trecerii frontierei de stat în România, inculpatul a pornit în tromba și a trecut prin bariera aferentă liniei a doua de control pe care a distrus-o, după ce asupra sa au fost identificate substanţe a căror introducere pe teritoriul României este interzisă”, se arată în comunicatul transmis de DIICOT.

Suspectul a fost urmărit de polițiștii de frontieră și a fost în cele din urmă blocat în trafic, pe raza localității Șimian de polițiștii din cadrul IPJ Mehedinți.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Cu ocazia testării acestuia cu aparatul DrugTest de către polițiștii din cadrul Biroului Rutier aceasta a fost depistat pozitiv la cocaină.

În urma controlului autoturismului condus de suspect au fost identificate 165 comprimate care conţin ca substanţă activă Alprazolam și 697 comprimate care conţin ca substanţă activă Oxicodonă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mehedinți a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile a inculpatului.

Activitățile judiciare au fost efectuate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți, polițiștilor de frontieră și polițiștilor din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți.

Se precizează că, pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.

Foto: www.diicot.ro

Citește și:

Un suspect a fost reținut de DIICOT, după ce a preparat o prăjitură care conținea canabis

Publicitate
The Laundry Box Servicii de spalare profesionala textile covoare livrare ridicare gratuite v1

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.