Detalii ȘOCANTE: doi copii au stat două zile cu un cadavru în casă. Ce le-au spus minorii anchetatorilor
Știrile zilei
Apar noi detalii șocante din dosarul crimelor care au zguduit județul Constanța.
Este vorba despre o femeie din județul Tulcea, găsită decedată într-un apartament din Constanța, la mijlocul lunii iulie, și o altă tânără al cărei trup ar fi fost găsit între localitățile Mihai Viteazu și Sinoe pe 4 septembrie.
Potrivit datelor noastre, un copil de 15 ani ar fost obligat să-i ajute pe inculpați.
Minorul ar fi ajutat la transportul fetei din Timișoara, pe câmp și la ștergerea urmelor.
Acum, minorul se află în grija celor de la Protecția Copilului.
Ancheta continuă.
În cauză, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus reținerea a două persoane (un bărbat și o femeie).
Se pare că minorul de 15 ani ar fi copilul femeii reținute.
Ieri, procurorii au făcut mai multe percheziții la Năvodari.
Procurorul Sadâc Zafer, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, a declarat că ancheta a fost una deosebit de complexă, că în apartamentul din Năvodari ar fi fost ținut un cadavru timp de două zile și că în respectivul imobil locuiau și doi copii.
Tot potrivit procurorului Sadâc, când au intrat polițitii în casă, copiii le-au declarat direct oamenilor legii că mama lor le-a spus să nu le spună nimic despre femeia moartă din casă.
Cei doi reținuți nu au dorit să dea declarații.
Bărbatul, principalul suspect în cauză, a fost ridicat de anchetatori chiar din spital unde fusese internat după ce a fost implicat într-un accident rutier.
Mai mult decât atât, mașina implicată în accident ar aparține uneia dintre tinerele ucise.
Roxana Onea, purtătorul de cuvânt al Protecției Copilui Constanța, a declarat că cei trei frați au fost duși la un asistent material, iar cel de 15 ani se află într-un centru de tip rezidențial.
„Pentru minorul în vârstă de 15 ani s-a dispus plasarea în regim de urgență la un centru de tip rezidențial iar ceilalți trei minori la un asistent maternal profesionist. Adolescentul este inclus într-un program psihologic. A fost audiat și va urma și alte audieri. Ceilalți sunt în perioada de adaptare la asistentul maternal“, a mai spus Roxana Onea.
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Cine este cunoscutul procuror din Constanța care instrumentează cazul tinerelor ucise și abandonate