Violență în familie
Violență în familie
 Ieri, procurorii DIICOT Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a unui suspect, pentru trafic de minori și proxenetism.

În perioada iunie – iulie, suspectul a adăpostit, transportat și obligat două persoane vătămate minore, de 16 și 17 ani, să practice prostituția, într-un apartament din orașul Năvodari sau în alte locații din județul Constanța, în vederea obținerii de foloase patrimoniale.

„Persoanele vătămate au fost recrutate în luna iunie 2022, de către un alt inculpat (cercetat  în stare de arest preventiv), profitând de starea de vulnerabilitate a acestora, provocată inclusiv de consumul de droguri, cu scopul de a le exploata sexual, prin obligarea acestora la practicarea prostituției”, se arată în comunicatul transmis de DIICOT.

Astăzi, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța cu propunere de  arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța.

În aceeași cauză, alți patru inculpați sunt cercetați în stare de arest preventiv.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Se precizează că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Foto: Ilustrativ (www.pixabay.com)

Citește și:

După zeci de cereri la Tribunalul Constanța, patru acuzați de proxenetism și trafic de minori au înduplecat magistrații: Sunt judecați în libertate

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.