Primăria Municipiului Mangalia a demarat lucrările de modernizare și reconfigurare a traseelor parcurse de autobuzele electrice.

Lucrările se derulează în cadrul Proiectului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD), finanțat cu bani europeni și vizează modernizarea străzilor și aleilor pietonale, la amenajarea unei zone pietonale și a pistei de biciclete, în stațiunea Cap-Aurora, precum și la amenajarea alveolelor pentru stațiile de autobuz din oraș.

În aceste zile, se lucrează la reamenajarea zonei de parcare de la Gara Mangalia, care va cuprinde o stație de autobuz, relocată din șoseaua națională, stație taxi, dar și o parcare de tip Park&Ride.

Totodată, va fi refăcut iluminatul stradal și va fi creat un sistem de scurgere a apei pluviale. În cadrul aceluiași proiect s-a asfaltat strada Horia, Cloșca și Crișan, urmând să se toarne covor asfaltic pe trotuare.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Strada din cartierul de case al orașului va deveni arteră rutieră cu sens prioritar, în raport cu celelalte străzi adiacente, cuprinse între străzile Matei Basarab și Gral Dragalina. Totodată va fi prevăzută cu indicatoare rutiere și treceri de pietoni conforme cu actualele norme de circulație rutieră.

Intervențiile în cadrul proiectului se referă și la modernizarea străzilor 1 Mai și Petre Ispirescu, dar și la crearea unei alte stații de autobuz, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, care va fi prevăzută cu alveolă și semnalizare corespunzătoare atât pe orizontală, cât și pe verticală, pe traseul mijloacelor de transport în comun.

Într-o primă etapă a proiectului, au fost achiziționate, anul trecut, zece autobuze electrice care deservesc transportul public din Mangalia și stațiuni, din vara acestui an.

Se va moderniza și consolida faleza din Cap-Aurora

Un alt segment important din cadrul PMUD se referă la consolidarea și modernizarea falezei din Cap-Aurora.

Lucrările de moderizare a acesteia sunt în plină execuție și vor fi finalizate, până la începutul sezonului estival 2023.

Faleza din Cap-Aurora va avea un nou sistem de iluminat, zonă de relaxare și odihnă, pistă de biciclete pe toată lungimea, iar în partea de nord a acesteia va fi amenajată o parcare.

„Acest proiect a fost conceput de municipalitate pentru a avea un transport public, 100% ecologic, eficient și sigur, care să deservească populația orașului. De aceea, am reconfigurat traseele autobuzelor, care circulă în tot orașul, inclusiv în cartierul de case și stațiuni. Lucrările de reamenajare a falezei din Cap-Aurora vin în completarea celor deja reabilitate din Mangalia, Saturn, Jupiter, Neptun și vor fi extinse, astfel încât să putem avea o faleză pietonală din Mangalia până în Olimp. După finalizarea acestui proiect, Mangalia se va număra printre puținele orașe din țară, unde sunt folosite autobuzele electrice, dar și o infrastructură rutieră și pietonală complet modernizată, în cele șase stațiuni”, a transmis primarul Mangaliei, Radu Cristian, prin intermediului unui comunicat de presă.

Citește și:

Mangalia: ANAF vinde un Mercedes care aparține unei persoane fizice. Când va avea loc licitația

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.