Tribunalul Constanța, o nouă decizie în cazul profesorului de la Universitatea Ovidius din Constanța INCENDIAT de un student
Știrile zilei
Tânărul acuzat că ar fi incendiat un profesor de la Universitatea Ovidius din Constanța rămâne în stare de arest preventiv.
Instanța a constatat legalitatea și temeinicia luării măsurii arestării preventive față de inculpat (Andrei O.).
Magistrații au respins cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu/control judiciar, solicitată de inculpat, prin apărător.
Decizia a fost contestată de inculpat, luni, 9 septembrie 2024, la Curtea de Apel Constanța.
Oricare va fi decizia curții de apel Constanța, aceasta va fi definitivă.
conform procurorilor, la data de 27 iunie 2024, în jurul orelor 11.00, după ce nu a fost promovat la un examen tip restanţă al Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Ovidius din Constanța, inculpatul (Andrei O.)a revenit în laboratorul în care se afla profesorul examinator, persoana vătămată.
A blocat uşa sălii de curs
Aici, cu intenţie, spun magistrații, inculpatul l-a stropit pe profesor cu spirt medicinal dintr-un recipient de 0,5 litri şi i-a dat foc cu o brichetă, după care a blocat uşa sălii de curs pentru a o împiedica pe persoana vătămată să iasă din laborator.
Prezență de spirit
Datorită prezenţei de spirit a persoanei vătămate, care s-a ferit când a fost stropită şi a reuşit să stingă rapid flăcările de pe mâneca tricoului său şi de pe podea, aceasta nu a suferit arsuri pe corp în urma acţiunii de violenţă a inculpatului, astfel că nu a necesitat îngrijiri medicale.
Cu ocazia audierii, inculpatul a recunoscut, spun magistrașii, comiterea faptei reţinute în sarcina sa, însă a invocat că doar încercase să o sperie pe persoana vătămată şi să se răzbune pe aceasta din cauză că îi dăduse nota 4 la examen.
Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și: