Atac cuțit
Atac cuțit
Un bărbat din Cernavodă a fost condamnat la opt ani de pușcărie după ce și-a măcelărit concubina, cu care are doi copii, cu un cuțit, provocându-i leziuni iremediabile ale unei mâini și unui picior. Femeii i-au fost amputate ambele membre.

A.C., un bărbat surdo-mut, a pornit dis de dimineață la locuința fostei soacre: acolo își găsise refugiul femeia cu care avea doi copii. Aceasta se săturase de scandaluri și reproșuri, dar și de nenumăratele agresiuni la care fusese supusă. De-al lungul anilor, ea depusese mai multe plângeri împotriva violențelor bărbatului, dar, din păcate, și le-a retras.

Pe 21 februarie 2022, nu a mai avut norocul să scape din mâinile agresorului: acesta a sosit la locuința mamei concubinei, a sărit gardul, a pătruns în locuință și, fără să țină cont că de față, sunt și cei doi copii, a trântit victima cu fața în jos, pe podea, și a lovit-o cu un cuțit de nenumărate ori, peste picioare.

De altfel, de nenumărate ori acesta îi promisese că, dacă îl părăsește, „îi va tăia picioarele”, ultima amenințare de acest gen (în afara incidentului din februarie), petrecându-se înaintea Revelionului 2021.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Femeia s-a apărat cât a putut, însă, cantitatea mare de sânge pe care a pierdut-o a făcut-o să leșine. Fetița celor doi, de numai 12 ani, a sărit să își apere mama: a fost lovită cu cuțitul, la rândul ei, de mai multe ori, peste mâini.

După ce și-a văzut victima într-o baltă de sânge, bărbatul a fugit. Concubina sa a reușit să cheme ajutor la 112, apoi a leșinat și s-a trezit abia la spital. Unde, medicii au făcut tot posibilul să îi salveze și viața, dar și membrele rănite. Nu au reușit: o mână și un picior i-au fost amputate.

Apărarea bărbatului nu a cântărit în ochii magistraților: acesta a spus că și-ar fi pierdut cumpărut din cauza faptului că și-ar fi văzut concubina, pe geamul locuinței fostei soacre, în brațele altui bărbat. A mai spus că, întâmplător avea un briceag asupra lui, pe care l-a aruncat, ulterior, din trenul cu care a fugit din oraș. În ceea ce privește vătămarea fiicei sale A.C. că nu a observat să o fi atins în vreun fel la acel moment.

Sentința judecătorilor a fost clară: 8 ani şi 6 luni închisoare pentru tentativă la omor calificat, violență în familie și violare de domiciliu.

El va trebui să achite 22.858 lei reprezentând cuantumul cheltuielilor ocazionate de tratamentul medical acordat victimei în perioada 21.02-17.03.2022.

Femeia mutilată a primit 10.000 lei daune morale, iar copila rănită – 2.000 de lei.

Bărbatul a făcut recurs, care se va judeca la Curtea de Apel Constanța pe 8 iunie 2023. Recurs la sentință au făcut și procurorii de la Parchet.

OBSERVAȚII:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

1 COMENTARIU

  1. Dacă era surdo-mut, cum ar fi putut sa facă scandal???!!!…. „A.C., un bărbat surdo-mut…”,
    „Aceasta se săturase de scandaluri și reproșuri, dar și de nenumăratele agresiuni la care fusese supusă.”
    „De altfel, de nenumărate ori acesta îi promisese că, dacă îl părăsește, „îi va tăia picioarele”, ultima amenințare de acest gen (în afara incidentului din februarie), petrecându-se înaintea Revelionului 2021.”….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.