Închisoare
Închisoare
Dragostea de frate este unică: bazată pe afecțiunea dobândită în timp, pe sprijinul reciproc și înțelegere. Nu este, nici pe departe, cazul a doi frați din Constanța: unul a murit, celălalt va înfunda pușcăria ani mulți de acum înainte, trăind și cu remușcările provocate de suprimarea vieții propriului frate.

Pe 7 august 2022, în jurul orelor 15:00, în timp ce se aflau împreună în locuință, pe fondul unor neînțelegeri și a consumului de alcool, S.M., în prezent inculpat pentru omor, și-a trântit fratele pe jos, pe o suprafață betonată și i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii și picioarele.

Bietul om era oricum, lovit de soartă, fiind încadrat în grad de handicap fizic. În urma loviturilor fratelui său, a fost internat la spital cu leziuni traumatice extreme de grave.

Din declarațiile ulterioare ale martorilor, S.M. s-ar fi năpustit pe nepusă masă asupra fratelui său, înarmat cu două cuțite. L-a înjurat și pe el și pe părinții lor, aflați de față, i-a amenințat cu moartea, a trântit victima cu putere pe betonul din curtea locuinței, după care a lovit-o cu pumnii și picioarele în zona abdomenului de mai multe ori. Și-a fugărit părinții afară din curte, bieții oameni alergând în vecini, după ajutor.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Mama celor doi a declarat anchetatorilor că ura fratelui agresor ar fi fost cauzată chiar de handicapul fizic al celuilalt frate.

Înainte să își reverse ura față de propriul frate, S.M. și-a bătut mama cu o coadă de sapă, cu care a izbit-o peste față, însă, după ce a fugit, femeia presupune că fiul ei și-a lovit fratele cu această armă, peste cap și torace, mai bine de cinci minute.

Ulterior, spun martorii, agresorul și-a lovit, cu piciorul victima, strigându-i: „Scoală-te, scoală-te!”

Părinții celor doi au fugit la vecini, de unde au apelat numărul de urgență 112 pentru a solicita intervenția ambulanței și a poliției, iar când au revenit au fost amenințați că vor fi tăiați cu o coasă.

În trecut, mai spun rudele bărbatului care, de mai bine de cinci ani nu putea trăi fără alcool, i s-a sugerat să apeleze la ajutor medical, însă a fost zadarnic. Din cei cinci frați pe care îi avea, S.M. cășunase doar pe viitoarea sa victimă.

După cinci zile, sărmanul om murea în Spitalul Clinic Județean Constanța. Potrivit procurorilor, moartea lui s-a produs “prin șoc traumatic și hemoragie, consecință a unui traumatism toraco-abdominal cu fracturi costale şi laceraţie hepatică cu hemoperitoneu”.

La necropsie s-au constatat leziuni traumatice la cap și la nivel toraco-abdominal.

Călăul propriului frate a fost diagnosticat, la Secția Psihiatrie Palazu Mare, cu “tulburări mixte de personalitate, datorită folosirii alcoolului, având o personalitate dizarmonică cu note accentuate de tip antisocial, impulsiv, exploziv, cu toleranță extrem de scăzută la frustrări minore, atitudine disimulantă, manipulatorii, încercând să ipostazieze în rol de victimă”. Însă, mai spun medicii, pe parcursul agresiunii discernământul lui a fost păstrat.

La câteva luni după ce și-a băgat fratele în pământ, vinovatul a fost condamnat la 15 ani de închisoare.

Acesta a făcut apel, ce se va judeca pe 8 iunie 2023.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.