Grup infracțional destructurat
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța, au destructurat, la data de 14 iunie, un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. În cauză, 6 persoane au fost reținute.

Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie – iunie 2022, persoanele bănuite, cu vârste cuprinse între 20 și 47 de ani, ar fi acționat în vederea obținerii de venituri din vânzarea de substanțe cu efect psihoactiv și droguri de mare risc, fapte comise în municipiul Mangalia, se arată într-un comunicat.

Unul dintre membrii grupării, un bărbat, de 24 de ani, ar fi fost coordonatorul grupării și s-ar fi ocupat de procesul de cumpărare și apoi de vânzare a substanțelor interzise. De asemenea, aceste substanțe erau vândute la domiciliul acestuia și distribuite și celorlalți membri ai grupării, care aveau rolul de a pune în vânzare drogurile.

În acest sens, la data de 14 iunie, polițiștii de combatere a criminalității organizate Constanța au pus în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Mangalia și în localitățile limitrofe. În urma perchezițiilor, au fost descoperite droguri de risc și mare risc, diferite sume de bani, precum și 7 telefoane mobile.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Astfel, s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a cinci persoane. Acestea au fost introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, în cursul zilei de ieri, 15 iunie, fiind prezentate instanței de judecată, care a admis propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

În cursul zilei de astăzi, 16 iunie, polițiștii au identificat o a șasea persoană, un bărbat de 32 de ani, care a fost reținută pentru 24 de ore urmând a fi prezentată instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța.

Foto: Ilustrativ (Arhivă)

Citește și:

Trei tineri condamnați la închisoare pentru trafic de droguri, prinși și încarcerați la Penitenciarul Poarta Albă

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.