Un moldovean a fost condamnat, la Mangalia, la un an de închisoare cu EXECUTARE: A fost prins cu sticluțe cu parfum contrafăcut
Știrile zilei
Un cetățean moldovean ar putea ajunge, timp de un an, în închisorile din România, după ce, anul trecut, a fost condamnat de Judecătoria Mangalia pentru că a fost prins cu 158 flacoane cu parfumuri contrafăcute și 24 de perechi de adidași.
În 2020 bărbatul a fost prins, la Punctul de Trecere Negru Vodă, cu 158 de sticlute de parfum și 24 de perechi de pantofi sport contrafăcute, ascunse în cap-tractorul pe care îl conducea. La un calcul simplu, polițiștii au stabilit că paguba provocată titularilor de branduri este de circa 24.300 de euro
În aprilie 2023, Judecătoria Mangalia îl condamna pe cetățeanul din Republica Moldova, asupra căruia polițiștii găsiseră 158 de parfumuri contrafăcute, la un an de închisoare, cu EXECUTARE. Casele de avocatură ce au reprezentat mărcile înregistrate au de primit de la bărbatul condamnat 16.000 de euro.
O.V. fusese prins de polițiști, în 2021, la punctul de trecere Negru Vodă, într-un tir, în cabina căruia erau înghesute aproape 160 de sticle de parfum, cu siglele unor mărci recunoscute, dar și unele de nișă.
Xerjoff, Lancome, Paco Rabanne, Victoria Secret, Amouage, Mugler sau Baccarat, sunt doar câteva dintre mărcile pe care polițiștii de frontieră le-au descoperit în mașina condusă de O.V.
Cetățeanul moldovean a declarat că a achiziționat bunurile dintr-un bazar din Istanbul, cu suma de aproximativ 500 de dolari, iar marfa urma să fie vândută în Republica Moldova, în mare parte, dar și să fie oferită cunoștințelor.
Judecătorii de la Mangalia au decis condamnarea bărbatului la un an de închisoare cu executare și o despăgubire, către firmele de avocatură ce reprezintă interesele mărcilor de parfumuri de 16.000 de euro.
Decizia judecătorilor din Mangalia este una cu executare, întrucât bărbatul acuzat nu s-a prezentat în instanță, pentru a fi de acord cu munca în folosul comunității.
Săptămână viitoare magistrații Curții de Apel se vor pronunța pe marginea recursului făcut de O.V.
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise: Rejust, Portalul Intanțelor.
Citește și: