Închisoare
Închisoare
Un polițist din cadrul Serviciului de Permise de Conducere Tulcea a făcut apel la sentința primită: el are de ispășit, conform deciziei magistraților tulceni, patru ani de închisoare pentru luare de mită.

În 2018, Ionuț Armeanu, agent în cadrul Serviciului de Permise de Conducere din Tulcea, a fost filat în timp ce ar fi comis trei infracţiuni de trafic de influenţă şi una de dare de mită. El ar fi primit câte 900 de lei prin intermediul altul poliţist, de la trei persoane urmau să dea proba practică pentru obţinerea permisului de conducere.

Trimis în judecată pentru luare de mită pe 21 iulie 2020, fostul polițist a primit sentința pe 9 februarie 2023: “(…) În temeiul art. 39 alin. 1 lit. b Cod Penal, contopeşte pedepsele stabilite în pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare şi 3 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b Cod Penal, la care adaugă un spor de 1 an (1/3 din pedeapsa de 3 ani închisoare), rezultând o pedeapsă de 4 ani închisoare şi 3 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a , b şi g Cod Penal pe o durată de 3 ani, ca pedeapsă complementară. În temeiul art. 65 alin. 1 şi 3 Cod Penal, Interzice inculpatului Armeanu Ionuţ exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi g Cod Penal, ca pedeapsă accesorie. În temeiul art. 291 alin. 2 Cod Penal şi art. 289 alin. 3 Cod Penal, dispune confiscarea de la inculpatul Armeanu Ionuţ a sumei de 2700 lei şi 200 euro. În temeiul art. 72 alin. 1 Cod Penal, Deduce din pedeapsă perioada reţinerii pe o perioadă de 24 de ore din data de 01.11.2018. În temeiul art. 274 alin. 1 şi 2 Cod pr. penal. Obligă pe inculpat la plata cheltuielilor judiciare avansate de în sumă de 5.000 lei. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din data de 09.02.2023”.

Polițistul de la circulație a făcut, imediat, apel, dosarul său fiind înregistrat la Curtea de Apel Constanța. Prima înfățișare în dosar este pe 28 septembrie 2023.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

OBSERVAȚII:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.