Un restaurant cunoscut din Mamaia e scos din nou la vânzare la preț redus. Acționarul firmei care are imobilul e fost partener de afaceri a lui Serghei Mizil

Știrile zilei
SC Card Mistral SRL firma care a deschis în 2005 restaurantul „La Cena” din Mamaia și-a scos din nou proprietatea la vânzare pe un site de specialitate, la un preț mult mai mic față de cel pe care îl cerea în aprilie 2023. Potrivit anunțului, bunul se vinde acum pentru suma de 495.000 euro, prețul inițial cerut fiind de 600.000 de euro.
Restaurantul, care se află în zona hotelului Modern din Mamaia, este amenajat într-o clădire cu un regim de înălțime P+1, are și terasă pe plajă, dar și spațiu comercial.
La acest moment, clădirea este folosită ca restaurant – La Cena – însă, așa cum se arată în anunțul de vânzare, se poate schimba destinația și în spațiu comercial.
În acest sens există și un certificat de urbanism eliberat în 2023, care are o valabilitate de doi ani care permite compartimentarea parterului ș etajului. Imobilul ar putea fi astfel folosit în scopuri turistice, locuințe, alimentație publică, centru sportiv sau de agrement. Proprietatea este disponibilala și la închiriere în anumite condiîii, ca și restaurant sau ca spațiu comercial.
Proprietatea are o suprafață de 358 mp din care clădirea principală P+1 este construită pe o suprafață de 316 mp (158 mp pe nivel), iar clădirea adiacentă are 42 mp.
Proprietarii anunță că la vânzarea imobilului nu se va plăti TVA pentru că se va vinde firma cu totul. Este vorba despre SC Carp SRL.

SC Carp Mistral SRL – restaurant La Cena Mamaia
În septembrie 2023, firma care vinde restaurantul a fuzionat cu SC Card SRL
În septembrie 2023, în Monitorul Oficial al României a fost publicată decizia prin care două firme cu sediul în Mamaia, SC Card SRL și SC Card Mistral SRL, au fuzionat.
SC Card Mistral SRL fusese înființată la începutul lunii septembrie 2023.
Astfel, potrivit proiectului de fuziune semnat în data de 25.08.2023 și publicat în Monitorul Oficial al României, SC Card Mistral SRL a absorbit SC Carp SRL în vederea eficientizării și centralizării gestiunii activităților desfășurate în stațiunea Mamaia.
În urma fuziunii, societatea Card Mistral SRL preia activul – care cuprinde și construcția situată în Mamaia – Bistro Mistral – în suprafață construită la sol de 158 mp – restaurant, parter și terasa acoperită plus anexe (în suprafață de 41 mp), pasivul și capitalul societății Card SRL.
Societatea care rămâne în urma absorbției – SC Card Mistral SRL – îi are ca asociați pe Marius Carp, Florin Dima (cetățean italian), Lucia Florentina Bărbat (cetățean italian) și Liliana Bărbat.
Societatea avea un capital social de 3.520 lei, care a fost împărțit în 352 de părți sociale a câte 10 lei, repartizate pentru fiecare asociat în mod egal.
Sediul societății este în stațiunea Mamaia, bulevardul Mamaia, nr. 316, zona Bistro „Mistral”.
Potrivit listăfirme.ro, site consultat în data de 16 august 2024, administratorii societății sunt Marius Carp și Lucia Florentina Bărbat.
SC Carp SRL, firma absorbită de SC Card Mistral SRL avea sediul în Mamaia, la Bistro „Mistral” și a fost înființată în 1994. În 2022, firma a raportat o cifră de afaceri de 24.000 de lei. Firma este în prezent radiată.
Așa cum se evidențiază în anunțul de vânzare, societatea SC Carp SRL a obținut un certificat de urbanism pentru modificări la imobilul din Mamaia.
Astfel, SC Carp SRL a obținut certificatul de urbanism nr. 371/9 februarie 2023 necesar pentru închiderea și compartimentarea terasei acoperită existent peste parter rezultând etaj 1, creare acces prin scară exterioară, recompartimentare parter și schimbare de destinație în structură de primire turistică. Documentul are o valabilitate de 24 de luni.
Numele unuia dintre asociați, Marius Carp, apare și în firma La Cena Sagitarium SRL.
Potrivit informațiilor publice, Marius Carp a fost asociat în firma care deținea restaurantul La Cena din Mamaia cu Serghei Mizil, cu George Papari, rector al Universității Andrei Șaguna din Constanța și cu fost șef al ABADL, Nicola Mingu.
Din 2014, Mizil s-a retras din firma care administra restaurantul, „La Cena Byblos“, continuând afacerea asociatul său, Marius Carp.
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.