Un bărbat din Ovidiu, condamnat definitiv pentru omor în urmă cu câțiva ani, solicită instanței constănțene revizuirea, pe fond, a pedepsei.

Revizuirea este o cale de atac extraordinară, care poate fi exercitată împotriva hotărârilor judecătorești definitive, printr-o atare cale de atac. Cu alte cuvinte, în caz excepțional, dacă se consideră că au apărut probe in plus față de cele ce au trimis după gratii o persoană, judecătorul poate dispune rejudecarea cazului.

În decembrie 2015, I.A., împreună cu I.S., primul de 35 de ani, celălalt de 30, au ucis un paznic din Palazu Mic. Potrivit procurorilor, ambii bărbați, beți, au plecat la o fermă de la marginea satului, de unde au sustras un acumulator auto, o rolă de cablu și un lanț. Aici, au fost surprinşi de paznicul fermei, pe care l-au atacat, lovindu-l cu o bâtă şi muchia netăioasă a unei toporişti, apoi cu pumnii şi picioarele, mai ales în zona capului.

Au aruncat, apoi, victima, într-un pârâu de lângă fermă, unde bietul om a murit înecat, incapabil să se salveze din cauza loviturilor ce l-au lăsat inconștient. Cadavrul său a fost descoperit de scafandrii ISU Constanța.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

I.S. a fost reținut primul și, ulterior, și celălalt bărbat, care, acum, cere revizuirea pedepsei. Acesta se afla ascuns în zona carierei de piatră dezafectată dintre localităţile Palazu Mic şi Piatra.

I.A. a primit 21 de ani de închisoare, I.S. 24 de ani. Ambii au formulat, anul trecut, cereri de revizuire, însă I.S. și-a retras această solicitare pe 18 octombrie 2022.

În schimb, I.A. a formulat revizuirea pe fond, dosarul său primind termen pe 24 februarie 2023.

 

 

OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.