Lacul Hazarlâc
Lacul Hazarlâc
Doi frați din Gârliciu se vor înfățișa înaintea judecătorilor Tribunalului Constanța, pe 19 septembrie, acuzați fiind de decesul unui consătean, pe care l-au tocat în bătaie și l-au abandonat în pustiu. Omul a murit, ulterior, de hipotermie.

Inițial, cei doi au fost trimiși în judecată la Judecătoria Hârșova, fiind acuzați de lovire sau alte violențe, însă, după analizarea probelor, magistrații au decis schimbarea încadrării în omor și trimiterea dosarului către Tribunalul Constanța.

Pe 29 decembrie 2018, aproape de miezul nopții, când afară temperatura scăzuse sub 0 grade Celsius, un bărbat suna la 112, abia reușind să vorbească cu operatorul. Omul cerea ajutorul ambulanței, spunând operatorului că a fost bătut, transportat cu un autoturism și abandonat lângă drumul spre Gârliciu.

Bărbatul a fost găsit de salvatori după o noapte de căutări: era mort, ca urmare a hipotermiei.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Cercetările ulterioare au arătat că doi frați din Gârliciu au mers cu autoturismul pe malul lacului, unde victima se afla cu un amic și copiii acestuia, la pescuit. Cei doi îl suspectau pe bărbat că le sustrăsese o sobă. Victima intrase în apă, în lacul Hazarlâc, pentru a scoate plasele de pescuit.

Imediat fratele său l-a lovit cu palma peste față, iar bărbatul a căzut jos, moment în care  suspectul  I.M. i-a spus fratelui său, I.D.: “Bate-l, să spună unde sunt bunurile furate”.

Victima a fost bătută cu pumnii și picioarele, apoi “l-au doborât la pământ după care unul dintre frați a inceput sa sară cu picioarele asupra lui“, a declarat, ulterior, prietenul victimei.

Același amic, inexplicabil, a plecat cu căruța, lăsând victima pe mâinile celor doi agresori. Bătut și ud până la piele, omul a găsit puterea să ceară ajutorul salvatorilor, în miez de noapte. Ajutor pe care, deși l-a implorat cu ultimele puteri, nu l-a mai găsit.

Discuția cu operatorul 112 este un apel trist, al unui muribund care cerea ajutorul, cu ultimele puteri:

CG (victima): Nu mai pot…

Operator Constanța: Nu mai puteti, da…

CG: Am înghețat ….. Am înghetat tot. Am luat și bătaie, nu mai pot…..

Operator Constanța: Și va aflați în Gârliciu, da ? Ești pe lângă o pădure? Acolo cum ai ajuns?

CG: Pe drum. Merge mașina, eu sunt pe jos, sunt singur.

Operator 112 Constanța: Dar cum ai ajuns acolo, unde erai ?

CG: M-a adus unii cu o mașină și m-au bătut aici.

Operator 112 Constanța: Tu nu vezi nici un girofar, nimic?

CG: Doamnă, nu mai pot…. veniți de mă luați, că nu mai pot…

Judecătorii din Hârșova au decis, pe 14 martie 2023, schimbarea încadrării, din loviri și alte violențe în omor.

Dosarul a fost înregistrat, la Tribunal, pe 21 martie 2023 și a avut mai multe termene. Următoarea înfățișare va avea loc pe 19 septembrie.

 

OBSERVAȚII:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

„Îl omor, să moară mama, îl tai!”: Individul care a violat o femeie în stațiunea Saturn a atacat un gardian de la Poarta Albă

 

Publicitate
The Laundry Box Servicii de spalare profesionala textile covoare livrare ridicare gratuite v1

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.