Simona Halep
Simona Halep
Tenismena constănțeancă Simona Halep se află în plin scandal de dopaj, iar Agenția de Integritate a Tenisului nu exclude contaminarea mâncării sportivei, în perioada turneelor desfășurate în America.

De asemenea, nici Simona Halep nu exclude ca mâncarea sa să fi fost contaminată, accidental, fie la restaurantul jucătorilor de la US Open, fie la unul dintre hotelurile la care a fost cazată în New York sau în Manhattan, unde a luat cina, în perioada 17 – 28 august 2022.

„Contaminarea cărnii este rară, dar se întâmplă. Pentru turneele organizate în America de Sud și Centrală, îi sfătuim pe jucători să încerce să găsească alte surse de proteine. Dar dacă mănâncă carne, să consume același tip de preparat ca și alți jucători și să păstreze chitanțele și să facă fotografii cu sortimentul respectiv”, anunță Nicole Sapstead, director senior al Agenției Internaționale de Integritate în Tenis.

La polul opus, avocații specializați în cazuri de dopaj în sport și angajați în rezolvarea anchetelor Sport Resolutions, tribunalul independent care o va audia pe sportivă consideră că singura variantă ar rămâne o contaminare intenționată.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

„Șansa este destul de redusă ca, prin contaminare în mâncare, alta decât intenționată, să se fi putut regăsi o asemenea cantitate cât a fost identificată în proba de urină a Simonei. Singura variantă ar rămâne o contaminare intenționată, pentru a echivala o cantitate suficientă care să fie conformă câtimii din testul doping pozitiv al lui Halep”, admit aceștia.

Sursa: www.prosport.ro

Foto: Facebook

Citește și:

Ipoteză nouă în cazul de DOPAJ al Simonei Halep: „Ar putea apărea la controlul anti-doping”

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.