Bătrân la volan
Bătrân la volan

Aprobarea unui proiect de lege i-ar putea face pe șoferi să își schimbe mai rar permisul de conducere. Parlamentarii vor să majoreze valabilitatea acestui document de la 10 ani, la 15 ani.

Pe de ală parte, șoferii care au cel puțin 70 de ani vor schimba documentul, cu controalele medicale obligatorii aferente, la inci ani, iar cei trcuți de 80 de ani vor fi nevoiți să fie testați din doi în doi ani.

Ministerul Afacerilor Interne, la sfârşitul anului 2022, a transmis următorul comunicat: «În urma unei analize efectuate la nivelul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a rezultat că în perioada decembrie 2022 -februarie 2023 va expira termenul de valabilitate administrativă a unui număr de peste 450.000 de permise de conducere, la nivel naţional, aceste documente fiind emise în perioada decembrie 2012 -februarie 2013». Ce se înţelege din acest comunicat este că urmează o perioadă foarte încărcată din punct de vedere al numărului de persoane care doresc să reînnoiască permisul de conducere.(…) Anual obţin permis de conducere în jur de 325.000 persoane, ceea ce înseamnă că la cele 450.000 de permise de conducere pe care Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor trebuie să le prelucreze, se mai adaugă un număr aproximativ de 81.000 de permise noi care trebuie să fie prelucrate şi eliberate. Acest lucru a dus la stres major atât pentru angajaţii Direcţiei Regim Permise de Conducere şi înmatriculare a Vehiculelor din toată ţara din cauza numărului foarte mare de dosare care trebuie să le prelucreze”, informează nota de fundamentare a proiectului.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Prin urmare, ințiatorii propunerii legislative vor ca valabilitatea permiselor pentru categoriile AM, A1, A2, A (pentru mopede și motociclete) și B, B1, BE (pentru autoturisme) să screasă de la 10 ani, cât este în prezent, la 15 ani. Această extindere va fi valabilă pentru șoferii care nu au împlinit 70 de ani.

Sursa foto: Pexels

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.