Damen Mangalia
Damen Mangalia
Ziua şi protestul în Şantierul Naval Damen Mangalia. Însă, astăzi, este foarte probabil ca angajaţii să fi obţinut o victorie importantă, iar solicitările Sindicatului Navalistul să fi dat roade.

Potrivit declarațiilor liderului Sindicatului Liber Navalistul, Larenţiu Gobeajă, reprezentanții societății DSMa au comunicat telefonic că „administraţia va accepta propunerea SLN de majorare salarială cu 265 lei, de la 1 ianuarie 2023, a salariilor de bază din grila de salarizare”.

ȚNi s-a comunicat ca vor anula decizia de acordare unilaterala a majorării de 100 lei brut şi a compensației pentru utilități acordata sub formă de bonus in valoare de 225 lei brut pentru perioada iernii, având în vedere acest acord, urmând ca în perioada imediat următoare sa ne transmita propunerile de modificare a CCM, în corelaţie cu noile modificări legislative (codul muncii si legea dialogului social etc). În perioada imediat următoare vom relua negocierile colective pentru a modifica și completa textul în corelație cu noile modificări legislative. Această majorare de 265 lei începând cu 1 ianuarie 2023 reprezinta diferența inflației pentru anul 2022, urmând ca, pentru anul în curs, 2023 să negociem în perioada următoare”, a declarat Laurenţiu Gobeajă.

Angajaţii Damen Mangalia protestează, aproape zilnic, din 4 ianuarie 2023, în legatură cu intenția Directoratului DSMa de restructurare a forței de muncă și a posturilor, dar şi pentru că Administraţia nu a acceptat solicitarea sindicaliştilor de majorări salariale potrivit ratei inflaţiei.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.