Bancomat
Bancomat
Astăzi, oamenii legii au efectuat patru percheziții, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunior de constituire a unui grup infracțional organizat, punere în circulație de valori falsificate și înșelăciune.

Perchezițiile au fost efectuate în municipiul București de către polițiștii din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității OrganizateOficiul Național Central pentru Combaterea Falsului de Monedă și procurorii DIICOT – Structura Centrală.

În cursul lunii noiembrie 2022, o unitate bancară ar fi fost prejudiciată cu aproximativ 240.000 de euro, prin încărcarea în bancomate, pe parcursul a 3 zile, a 486 de bancnote, în valoare de 500 de euro, falsificate.

Dintre acestea, doar șase bancnote ar fi fost reținute de aparatele multifuncționale, restul fiind acceptate.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

„Bancnotele fac parte dintr-un tip de fals foarte periculos, cunoscute la nivel european atât pentru calitatea superioară a contrafacerii, cât și pentru faptul că sunt imposibil de detectat cu ochiul liber”, se arată în comunicatul transmis de Poliția Română.

Astfel, două persoane vor fi conduse la sediul DIICOT – Structura Centrală, pentru audieri.

Activitatea judiciară este realizată cu sprijinul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, suportul tennico-criminalistic fiind asigurat de Institutul Național de Criminalistică din Poliția Română.

La acțiune participă Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei și Unitatea Tehnico-Canină a Jandarmeriei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către D.I.I.C.O.T. – Biroul Tehnic și de Criminalistică.

Se precizează că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Video: Youtube

Foto: Ilustrativ (www.pexels.com)

Citește și:

Percheziții la falsificatorii de monede: Suspecții au cumpărat un bolid de lux cu bani falși

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.