Pachete de țigarete
Pachete de țigarete
Ieri, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui inculpat cercetat pentru comiterea infracțiunilor de consituire a unui grup infracțional organizat.

Inculpatul este cercetat și pentru contrabandă și folosirea, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale care se referă la alte mărfuri sau bunuri ori la alte cantităţi de mărfuri sau bunuri decât cele prezentate în vamă.

În luna octombrie a acestui an, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat specializat în introducerea și distribuirea pe teritoriul României a unor însemnate cantități de țigarete de proveniență extracomunitară, cu eludarea formalităților vamale impuse pentru indigenizarea acestora, cu eludarea plății taxelor vamale, a accizei și a taxei pe valoare adăugată exigibile pentru astfel de bunuri.

Un transport de 600.000 de pachete cu țigarete

„În urma activităților de urmărire penală efectuate, la data de 12.11.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu polițiști de frontieră din cadrul I.G.P.F. au prins în flagrant pe raza județului Cluj un transport de 600.000 de pachete cu țigarete (12 milioane de țigarete), netimbrate. În urma verificării documentelor folosite pentru a justifica tranzitul de mărfuri, a rezultat că au fost folosite înscrisuri referitoare la ale bunuri decât cele transportate în realitate”, se arată în comunicatul transmis de DIICOT.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

În cursul zilei de astăzi, va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a inculpatului reținut în cauză.

De asemenea, cercetările sunt continuare pentu identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională.

Video: www.diicot.ro

Foto: Ilustrativ (www.pixabay.com)

Citește și:

Rețea infracțională specializată în trafic de țigări și de migranți, destructurată în această dimineață de către DIICOT

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.