VIDEO IPS Teodosie A AJUNS la Curtea de Apel. Înaltul prelat nu a vrut să facă declarații
![VIDEO IPS Teodosie A AJUNS la Curtea de Apel. Înaltul prelat nu a vrut să facă declarații](https://ziarulamprenta.ro/wp-content/uploads/2024/10/IPS-Teodosie-Curte-Tribunal-proces-DNA-ZA-0.jpg)
Știrile zilei
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a ajuns astăzi, 11 octombrie 2024, la Curtea de Apel Constanța, într-un nou termen în procesul penal în care a fost deferit instanței de către procurorii DNA Constanța.
În cauză, înaltul ierarh este acuzat de cumpărare de influență, iar Ilie Petre, consilier în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, a fost trimis în judecată pentru presupusa săvârșire a infracțiunii de complicitate la cumpărare de influență.Dosarul a fost trimis pe rolul Secției penale a Curții de Apel Constanța de către procurorii Serviciului Teritorial Constanța al DNA.
În cauză, IPS Teodosie este reprezentat de avocații Irina Stanciu și Adrian Cuculis.
Petrică Leașcu este reprezentant de către avocatul Cătălin Filișan.
La ședință participă procurorul DNA Constanța Ciprian Bodu.
Dosarul se află în atenția completului prezidat de judecătorul de cameră preliminară Ștefania Pîrlogea
UPDATE:
Sosit la Palatul de Justiție, avocatul Adrian Cuculis a explicat faptul că astăzi se va desfășura ultimul termen pe cameră preliminară.
Avocatul a amintit că procurorii DNA au confirmat în sala de ședință că nu există originalul înregistrărilor din dosarul cauzei.
„Noi spunem că Petrică Leașcu a acționat ca un colaborator al parchetului“, a spus avocatul.
UPDATE 2:
ÎPS Teodosie a ajuns la Palatul de Justiție în jurul orei 09.50 și s-a îndreptat spre sala de judecată a Curții de Apel Constanța.
Arhiepiscopul Tomisului a spus că nu este nicio probă în dosar.
Întrebat dacă i-a vrut cineva răul, ÎPS Teodosie a zis: „Dar nu contează“
Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
Conform legislației în vigoare în România, orice persoană se bucură de prezumția de nevinovăție. „Orice persoană este considerată nevinovată până la stabilirea vinovăției sale printr-o hotărâre penală definitivă“ (Art. 4, alin. 1 Codul de procedură penală).
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și: