„Ziua Armistițiului” - Medgidia
„Ziua Armistițiului” - Medgidia
Astăzi, 11 noiembrie 2022, în municipiul Medgidia, a fost celebrat momentul istoric „Ziua Armistițiului”. Acest eveniment marchează pacea semnată între Antanta și Puterile Centrale la Compiègne, Franța.

Pacea respectivă a marcat încetarea ostilităților pe Frontul de Vest al Primului Război Mondial și a intrat în vigoare, începând cu ora 11:00 – cea de a unsprezecea oră a celei de-a unsprezecea zile din a unsprezecea lună a anului 1918.

Inițial, acest armistițiu a încetat după 36 de zile. Tratatul privind încetarea definitivă a ostilităților a fost semnat, în mod formal, la Versailles, în anul 1919.

Cu acest prilej, Garnizoana Medgidia și Primăria municipiului Medgidia au organizat o manifestare publică de cinstire a eroilor și victimelor Primului Război Mondia.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Omagierea eroilor sârbi, cehi și a asistentelor scoțiene a debutat cu o slujbă religioasă de pomenire.

Omoagierea a continuat cu un ceremonial de depunere de coroane și jerbe de flori la cele trei monumente comemorative din incinta cimitirului, monumentul eroilor sârbi, monumentul eroilor cehi și placa comemorativă dedicată dr. Englis și infirmierelor scoțiene.

De asemenea, ambasatorul Republicii Serbia, E. S. Ștefan Tomašević, ambasadorul Republicii Cehe, E.S. Dna. Halka Kaiserova, colonelul Remus Macovei, Președintele Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” Constanța și Lt. Col. Cornelia Prioteasa, Președintele Asociației Combat Stress România au susținut impresionante discursuri comerative.

La finalul ceremonialului, Detașamentul de onoare al Garnizoanei Medgidia a defilat.

Foto: Facebook

Citește și:

Trecerea în neființă a fondatorului Republicii Turcia, Mustafa Kemal Ataturk, comemorată în Medgidia

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.