Potrivit deciziei nr.1501/C4/1376 din 3 iulie 2023, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins, ca nefondată, contestația formulată de SC G.B. INDCO SRL, în contradictoriu cu UAT Techrghiol cu privire la procedura de atribuire, prin licitație deschisă, pe loturi, a contractului de achiziție publică de furnizare având ca obiect „Achiziția și furnizarea echipamentelor de protecție și a dispozitivelor medicale în cadrul proiectului «Consolidarea capacitații unităților de învățământ preuniversitar de stat din orașul Techirghiol în vederea gestionarii virusului SARS-COV-2»”, cod CPV 33100000-1 – Echipamente medicale (Rev.2), pentru lotul 2 – „Dezinfectant mâini”.

CNSC a admis cererea de intervenție în această speță formulată de SC CLEANING LOGISTIC DISTRIBUTION SRL. Totodată, CNSC a obligat contestatoarea – SC G.B. INDCO SRL la plata către intervenienta SC CLEANING LOGISTIC DISTRIBUTION SRL a sumei de 1.500 lei, reprezentând cheltuieli de judecată.

Prin contestația împotriva rezultatului procedurii consemnat în raportul procedurii nr. 13899/10.05.2023 și în comunicarea nr. 13942/10.05.2023 înregistrată la sediul CNSC în data de 22 mai 2023 SC G.B. INDCO SRL solicita:

  • obligarea autorității contractante la acordarea consultării în format electronic a ofertelor prezentate pentru lotul 2 de către SC Cleaning Logistic Distribution SRL, SC Klintensiv SRL și SC Amia Invest SRL;
  • obligarea autorității contractante la reevaluarea tehnică a ofertelor SC Cleaning Logistic Distribution SRL, SC Klintensiv SRL și SC Amia Invest SRL, în raport de criticile din contestație;
  • obligarea autorității contractante la modificarea raportului procedurii în raport de rezultatul reevaluărilor solicitate, cu stabilirea unui nou clasament al ofertelor admisibile pentru lotul 2;
  • anularea adresei de comunicare a rezultatului

Pe 29 mai, SC CLEANING LOGISTIC DISTRIBUTION S.R.L. a depus cerere de intervenție voluntară, prin care solicită încuviințarea în principiu a cererii de intervenție, admiterea acesteia și, pe cale de consecință, respingerea contestației formulată de SC GB Indco SRL ca nefondată, în partea ce privește oferta SC Cleaning Logistic Distribution SRL aferentă lotului 2, menținerea deciziei autorității contractante de a declara această ofertă ca fiind conformă, admisibilă și câștigătoare și obligarea contestatoarei SC GB Indco SRL la plata cheltuielilor de judecată.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

În urma deciziei, CNSC a respins ca nefondată contestația formulată de SC G.B. INDCO SRL, în contradictoriu cu UAT Techirghiol, a admis cererea de intervenție formulată de SC CLEANING LOGISTIC DISTRIBUTION SRL. și a obligat contestatoarea la plata către intervenienta SC CLEANING LOGISTIC DISTRIBUTION SRL a sumei de 1.500 lei, reprezentând cheltuieli de judecată.

Potrivit listăfirm.ro, site consultat în data de 11 iulie 2023, SC G.B. INDCO SRL a fost înființată în 1998. cu sediul într-un apartament din București, Bdul. Dimitrie Cantemir 9 Bl. 7 Sc. 1 Et. 1 și îl are ca unic acționar și administrator pe Alexandru Vargolici.

Firma a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri de 33.358.254 lei.

GB Indco SRL este importatorul Anios în România, cel mai mare producător de dezinfectanți din lume cu o vechime de 115 ani.

Firma a derulat, de-a lungul anilor, numeroase contracte cu diverse autorități publice.

În septembrie 2013, SC GB INDCO SRL a solicitat Ministerului Sănătății informații despre HEXI PHARMA iar după ce nu a primit niciun răspuns, în martie 201, ministerul e dat în judecată, ca urmare a refuzului. În ianuarie 2015, Tribunalul București respinge acțiunea, ca neîntemeiată, iar în septembrie 2015 Curtea de Apel București respinge și recursul, decizia fiind definitivă. La o lună distanță, GB INDCO SRL își exprimă dorința de a cumpăra HEXI PHARMA, scria Evenimentul Zilei, potrivit activenews.ro  însă nu se ajunge la o înțelegere. Potrivit evz.ro, oferta GB INDCO SRL a fost de cinci milioane de euro, însă HEXI PHARMA cerea opt milioane de euro.

Firma intervenientă a câștigat contractul de la Primăria Constanța pentru dezinfectant de mâini

CLEANING LOGISTIC DISTRIBUTION SRL este o firmă mai mică, dar și mai recent înființată, comparativ cu contestatoarea SC G.B. INDCO SRL.

CLEANING LOGISTIC DISTRIBUTION SRL a fost înființată în 2013, are sediul în București și o are ca unic acționar și administrator pe Tivig Daniela Florența. În 2022, societatea a avut o cifră de afaceri de 11.366.848 lei.

CLEANING LOGISTIC DISTRIBUTION SRL
CLEANING LOGISTIC DISTRIBUTION SRL

La sfârșitul lunii mai 2023, firma a câștigat contractul de la Primăria Constanța pentru „Achiziția de echipamente de protecție pentru 92 unități de învățământ preuniversitar din municipiul Constanța aferentă proiectului ”Consolidarea capacității unităților de învățământ preuniversitar de stat din municipiul Constanța în vederea gestionării virusului SARS-CoV-2” Lot 1- Dezinfectant mâini pentru dispenser, Lot 2-Dezinfectanți pentru suprafețe Lot 3- dezinfectant pentru covoraș. Valoarea contractului a fost de 2.268.845,7 lei.

Sursă foto: Rol Ilustrativ (Image by Freepik)

Citește și:

La un an de la lansarea licitației, Primăria Constanța a încheiat ultimul contract pentru dezinfectanți în școlile și grădinițele din municipiu. Cine sunt câștigătorii

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.