Noile autobuze ale Constanței, Isuzu Citiport Euro 6, au fost prezentate, astăzi, de primarul Decebal Făgădău și de directorul RATC, Bogdan Niță, în prezența consulului general al Turciei la Constanța, Turan Sulhi. Până în iulie 2019, 104 autobuze Isuzu vor ajunge la Constanţa pentru a asigura transportul public în municipiul. Achiziţia se realizează prin intermediul unui împrumut făcut de Primăria Constanţa.

 

„După 17 ani, orașul nostru intră în topul orașelor europene care dețin o bază ultramodernă de transport în comun, compusă din 104 autobuze performante, cu dotări de ultimă generație”, a spus primarul Decebal Făgădău la conferința de presă organizată într-un autobuz nou.

De la 1 ianuarie 2019, interval în care se obțin autorizațiile pentru transport, constănțenii vor circula cu noile autobuze care au o capacitate maximă de 94 de persoane cu 25 de scaune.

Noile autobuze au o lungime de 12 metri, lățime de 2,5. Prezintă acces facil prin sistemul cu podea coborâtă; rampe pentru persoanele cu dizabilităţi; sisteme de climatizare şi dispersie odorizant; 8 camere de luat vederi (6 la interior şi 2 la exterior); sistem 3D cu camere video pentru numărarea pasagerilor; sistem audio-video pentru informarea pasagerilor: panouri cu led exterioare faţă/lateral/spate, panou interior, 2 monitoare; sistem destinat încărcării dispozitivelor mobile USBCharge 5V-1A; capabilitate Fleet management.

Primăria Constanţa anunţă, totodată, că intenţionează să cumpere şi 68 de autobuze electrice care vor îmbina performanţa cu protecţia integrală a mediului încojurător.

Acest lucru se va face în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi cu Administraţia Fondului de Mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.