Primăria Lumina
Primăria Lumina
Autoritățile locale din Lumina se ocupă la acest moment de documentații și obținerea avizelor necesare în vederea demarării mai multor proiecte necesare comunității locale, finanțate cu fonduri obținute prin PNI „Anghel Saligny”, Administrația Fondului de Mediu și Planul Național de Redresare și Reziliență. 

O veste bună pentru comunitatea locală și pentru viitorul acesteia este faptul că în curând se va lansa licitația pentru executarea lucrărilor de înființare a creșei finanțate de Compania Națională de Investiții, obiectiv ce va fi amenajat în curtea Unității Militare din localitate.

De asemenea, în luna august, Primăria Lumina a semnat finanțarea prin PNRR pentru modernizarea a două clădiri din incinta Unității Militare care vor deservi pentru sedii administrative pentru serviciul de stare civilă, respectiv asistență socială.

Clădiri reabilitate prin PNRR
Clădiri reabilitate prin PNRR

Mai exact, primul dintre proiecte vizează „Renovare integrată a sediului administrativ – Stare Civilă/Autoritate Tutelară, comuna Lumina, Județul Constanța„. Valoarea totală a proiectului este 1.657.466,20 lei. Termenul de finalizare data de 13 iulie 2025.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Cel de-al doilea proiect vizează „Renovare integrată a sediului administrativ – Asistență Socială/Asistență medicală Comunitară, comuna Lumina, Județul Constanța”.

Valoarea totală a proiectului este 1.657.492,33 lei.

Proiectul a fost demarat în data de 14 iulie 2022 și are ca termen de finalizare data de 13 iulie 2025.

Se lucrează la obținerea avizelor pentru mai multe proiecte

În această perioadă, autoritățile locale lucrează la documentații în vederea obținerii avizelor pentru celalate proiecte de la Anghel Saligny și proiectele depuse la Administrația Fondului de Mediu – modernizarea iluminat public.

Mai exact, Primăria Lumina a primit finanțare prin PNI „Anghel Saligny” pentru proiectul de reabilitare și modernizare a opt străzi din comună.

Lotul I presupune modernizarea străzilor Decebal și Islazului, în suprafață de 2626 ml iar Lotul II asfaltarea străzilor Frunzelor, Dumitru Comșa, Traian, Murelor, Teiului, Pinului, în suprafață de 2300 ml.

De asemenea, tot prin PNI Anghel Saligny a primit finanțare și pentru proiectul de extindere a rețelei de canalizare presupune introducerea sistemului pe strada Tulcei, dar și in zona B5 (cartier Domnitori) ce a fost recent lotizată.

Citește și:

Proiectul de asfaltare a opt străzi din comuna Lumina intră în linie dreaptă. Finanțarea este asigurată cu fonduri primite prin PNI „Anghel Saligny”

Școala Gimnazială nr. 1 din Lumina face angajări. Ce posturi sunt vacante

Una din cele mai mari firme de colectare a cerealelor din țară investește în comuna Lumina. Vor fi construite 7 silozuri de cereale

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.