Autoritățile locale din Saligny au început anul în forță. De câteva zile sunt montate stații noi de autobuz pe raza celor trei sate componente ale comunei. 

Cele cinci stații noi la care se lucrează la acest moment erau binevenite pentru localnicii care, pe timp de iarnă, erau nevoiți să stea să-și aștepte cursele către Cernavodă, Medgidia sau Constanța, în frig. Astfel, până la acest moment cele cinci au fost montate și acum se lucrează la branșamente.

Două sunt montate pe raza satului Ștefan cel Mare, două la Făclia și una în Saligny.  Investiția se realizează cu bani din bugetul local.

“Cel mai important anul acesta este proiectul de gaze. Lucrăm la acest moment la studiul de fezabilitate”, ne-a spus viceprimarul Nicolae Teleneanu. Cereri pentru branșarea există printre locuitorii comunei, de aceea, în perioada următoare se va face o acțiune de informare a cetățenilor pentru a vedea câți localnici ar dori să se branșeze.

De asemenea, în prima lună din an s-a perfectat contractul privind sistemul de iluminat public în zona Tabără din Făclia.

Telekom România Communications SA va executa lucrări de construcţii în cadrul proiectului „Extindere reţea de iluminat public în satul Făclia, zona Tabără, comuna Saligny”. Valoarea contractului atribuit este de 39.606,85 de lei.

Lucrările cuprind montarea a 57 de stâlpi metalici cu înălţimea de 8-9 metri, montarea a 57 de aparate de iluminat cu LED cu putere maxima de 75W, montarea reţelei aferente stâlpilor noi, echiparea şi dotarea specifică funcţiunii propuse, montarea unui sistem inteligent de tele-management al sistemului de iluminat.

Lucrările vor fi demarate la 1 martie.

De asemenea, și procedurile pentru demararea construirii centrului medical din Saligny sunt pe ultima sută de metri, în perioada următoare urmându-se a se desemnat câștigătorul licitației.

Lucrările la drumurile de pe raza comunei, cel mai mare proiect demarat în comună în ultimii ani, se apropie de final. “Ieri am făcut suplimentarea de podețe pentru că s-au mai făcut lotizări și am cerut în 150 de podețe, accese în curți la persoane. În câteva luni sunt gata cu lucrarea. La Făclia mai avem de asfaltat aproximativ doi kilometri”, ne-a mai spus viceprimarul comunei.

Tot pentru copiii din comună, primăria Saligny, care a încheiat, de la 1 noiembrie, un parteneriat cu un instructor de dansuri populare ce va susține cursurile, a finalizat procedura de achiziție a unui număr de 22 de costume populare pentru băieți și fete. Acestea vor fi livrate beneficiarului, Primăria Saligny, în luna martie.

Citește și:

Anul 2018 a fost plin de realizări pentru comunitatea din Saligny. Planurile pentru 2019

În 2019, taxele și impozitele locale în Saligny rămân la fel ca anul trecut

Asfaltarea la Făclia se apropie de final. Când va fi gata proiectul pe teritoriul întregii comune Saligny

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.