Consiliul Județean Constanța
Consiliul Județean Constanța
După o perioadă lungă în care s-a lucrat la Regulamentul de organizare și functionare al aparatului de specialitate al Consiliului Județean Constanța iată că acesta este gata și în ședința ordinară a acestei luni, de marți, 22 noiembrie 2022, proiectul va fi supus dezbaterii și aprobării. 

Documentul cuprinde 121 de pagini, este structurat în cinci capitole care cuprind mai multe secțiuni și cuprinde:

  • Capitolul 1 – Dispoziții Generale privind Regulamentului de organizare și functionare al aparatului de specialitate al Consiliului Județean Constanța
  • Capitolul II – Organizare și atribuții ale aparatului de specialitate din cadrul Consiliului județean Constanța
  • Capitolul III – Categoriile de personal din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Constanța
  • Capitolul IV – Atribuții specifice structurilor aparatului de specialitate al Consiliului Județean Constanța
  • Capitolul V – Dispoziții Tranzitorii și finale

Proiectul de hotărâre ce cuprinde forma completă a Regulamentului de organizare și functionare al aparatului de specialitate al Consiliului Județean Constanța poate fi consultat în cele ce urmează:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Reamintim că în data de 14 octombrie 2022, CJC a lansat în dezbatere publică documentul Regulamentului de organizare și functionare al aparatului de specialitate al Consiliului județean Constanța.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Necesitatea reactualizării Regulamentului vine în contextul intrării în vigoare a Codului Administrativ, aplicabil din anul 2019.

În plus, în raport cu atribuțiile prevăzute de actele normative în vigoare și cu recomandările formulate de Curtea de Conturi a României, au fost înființate compartimente de specialitate cu atribuții în guvernanța corporativă, disciplină în construcții și gestiune baze de date urbane.

Necesitatea survine și în contextul încheierii contractelor de delegare a gestiunii serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate, fiind identificate atribuții suplimentare în sarcina Serviciului Autoritatea Județeană de Transport, atribuții care au fost transpuse în regulamentul ce va fi supus aprobării Consiliului Județean Constanța.

Actualizarea Regulamentului s-a realizat în urma analizării cadrului actual legal, al recomandărilor făcute de compartimentul de audit public intern și auditorii publici externi în urma auditului financiar din 2022. Astfel, la sfârșitul lunii septembrie 2022, Serviciul Resurse umane, Salarizare a solicitat compartimentelor de specialitate din cadrul CJC actualizarea Regulamentului conform atribuțiilor specifice prevăzute de actele normative în baza cărora se desfășoară activitatea fiecărei structuri.

Citește și:

(VIDEO) Mihai Lupu, bilanț la doi ani de la preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean Constanța. Ce spune despre o nouă candidatură în 2024

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.