Seara trecută, într-un cadru festiv, municipiul Medgidia și-a sărbătorit cetățenii majori, tinerii căsătoriți și cuplurile care au aniversat nunta de argint și nunta de aur. Primarul Valentin Vrabie i-a felicitat pe toți cei aniversați și le-a înmânat flori, diplome și premii în valoare de 500, 1000, respectiv 1500 de lei.

Acest proiect implementat în municipiul Medgidia din anul 2017, prin care se premiază diferite categorii sociale, a fost primit cu entuziasm seara trecută de către cei aproape 300 de locuitori ai municipiului Medgidia, aniversați de municipalitate.

Devenită tradiție, premierea cuplurilor și majorilor care pășesc în acest fel pe o nouă treaptă a vieții lor, este unică în județul Constanța și a demarat la inițiativa primarului Valentin Vrabie prin aprobarea hotărârii de Consiliu Local 52/23.03.2017 privind modificarea și completarea statutului municipiului Medgidia.

Bucuria și mulțumirea că administrația locală s-a gândit la organizarea unui astfel de eveniment, s-a văzut și s-a simțit încă de la finele anului în cadrul evenimentulelor separate care au fost organizate în cinstea locuitorilor municipiului Medgidia, tineri căsătoriți, cuplurile care au celebrat nunta de aur, dar și cele care și-au aniversat nunta de argint și tinerii care au împlinit 18 ani.

“Mă bucur să am lângă mine o comunitate unită și puternică în care respectul, înțelegerea și toleranța reprezintă valori esențiale și vă asigur în continuare de sprijinul meu necondiționat! Astăzi chiar a fost un eveniment inedit și emoționat totodată. Au fost laolaltă bunicii noștri pe care i-am sărbătorit la 50 de ani de căsătorie, frații, copii și majorii. Sunt convins că se vor distra împreună toți cei prezenți aici, dar și că se vor uita cu respect unii la alții. Sunt sigur că toți din această încăpere trăiesc moment deosebite. Trebuie să respectăm fiecare generație în parte. La mulți ani, sănătate și multe împliniri!”, le-a transmis edilul Municipiului Medgidia, Valentin Vrabie.

Vizibil cei mai emoționați au fost cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Văzându-i pe mai tinerii, care au împlinit 25 de ani de căsătorie, pe tinerii căsătoriți, dar și pe adolescenții ce abia acum pășesc cu adevărat în viață, aceștia și-au adus aminte de parcursul căsniciei lor. “Este o inițiativă deosebită. M-a impresionat felul cum ne-a primit domnul primar, cum ni s-a dresat nouă, tuturor. La 50 de ani de căsătorie trăim multe emoții. Am avut emoții chiar mai mari decât atunci când ne-am căsătorit. Anii ce s-au scurs au fost buni pentru noi! Le dorim celor mai tineri, care vor să ajungă și ei la 50 de ani de căsătorie, să se respecte și ei cum ne-am respectat noi de-a lungul vieții, acesta este secretul”, ne-au spus soții Ilie și Elena Cristian, medgidieni get-beget.

Și unul dintre cuplurile care a celebrat 25 de ani de căsătorie ne-a dezvăluit secretul lor pentru o căsnicie trainică. “Trebuie să lase unul de la altul pentru a se putea completa, a se înțelege și pentru a merge mai departe ca să-și construiască viața”, ne-au spus soții Geambazu Valentina și Ion.

Un demers complet și aprecizat de localnici 

Demersul de oferire a unor premii pentru diferite categorii sociale din municipiul Medgidia vine după ce, în perioada în care a ocupat fotoliul de primar al comunei Peștera, Valentin Vrabie a inițiat mai multe proiecte care au vizat bunăstarea comunității și a cetățenilor săi.

Astfel, în 2017, statutul Municipiului Medgidia a fost modificat și completat astfel încât diferite categorii sociale să fie premiate în diferite momente marcante ale vieții.

Astfel, elevii din unitățile de învățământ din municipiul Medgidia, care au obținut nota 10 la examenul de capacitate vor fi premiați cu suma de 2.250 de lei, iar cei care au obtinut nota 10 la examenul de bacalaureat vor primi suma de 4.500 de lei. De asemenea, fiecare va primi câte o diplomă de merit și un buchet de flori, tot în cadrul unei festivități de premiere.

Și tinerii cu domiciliul în municipiul Medgidia vor primi la împlinirea vârstei de 18 ani titlul și certificatul de cetățean al municipiului Medgidia, precum și suma de 500 de lei. Și cei care au ajuns la venerabila vârstă de 100 de ani, sau chiar cei care o depășesc vor fi sărbătoriți de municipalitate, ocazie cu care vor primi o diplomă de onoare, suma de 1.000 de lei, un tort și un buchet de flori.

De asemenea, cei ajunși la nunta de argint, care au împlinit 25 de ani de căsătorie, vor primi câte 500 de lei.

Demersul autorității locale continuă, în săptămânile următoare cu sărbătorirea și premierea cuplurilor care au celebrat nunta de argint în anii 2017 și 2018, iar mai apoi atenția se va îndrepta către tinerii din municipiul Medgidia ce își sărbătoresc majoratul și cei cu rezultate deosebite la examenele naționale.

Citește și:

Cuplurile de aur din municipiul Medgidia premiate de administrația locală

Familiile din Medgidia care și-au aniversat nunta de argint, premiate de municipalitate

Tinerii majori din Medgidia, premiați de administrația locală

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.