Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar
Reprezentanții Pro România, filiala Constanța, nu sunt de acord cu măsurile luate de municipalitate care vizează unele diminuări ale sporurilor salariale și tăierea voucherelor de vacanță angajaților Primăriei Constanța.

Într-o conferință de presă susținută astăzi, coordonatorul ProRomânia Constanța, Mircea Dobre, fost ministrul al Turismului a precizat că nu a mai auzit ca vreo altă instituție publică să taie aceste vouchere.

Sunt inițiatorul unei ordonanțe de urgență privind voucherele de vacanță, în momentul în care eram Ministrul Turismului și am considerat că aceste vouchere nu sunt doar pentru cei care trebuie să beneficieze de ele din punct de vedere al sumelor de bani încasate, și aici mă refer la operatori economici, ci și din punct de vedere social, latura umană, beneficiarii fiind angajații din sistemul public. Înainte de apariția acestor vouchere de vacanță, noțiunea de concediu nu prea mai exista în zona publică, pentru că marea majoritate a cetățenilor care lucrau în zona sistemului public, beneficiau de un concediu, dar stăteau acasă. Ideea a fost ca cei care vor avea aceste vouchere  să plece de acasă, să nu mai stea acasă”, a declarat Mircea Dobre.

Vă reamintim că în urmă cu o săptămâna, la sfârșitul ultimei ședințe ordinare a Consiliului Local Municipal, primarul Constanței, Decebal Făgădău, a anunțat o serie de măsuri de scădere a veniturilor funcționarilor din aparatul de specialitate:

  1. Sporul de 15% se suspendă;
  2. Tichetele de vacanță de 1.450 de lei pentru fiecare angajat nu se mai acordă în anul 2020;
  3. Blocăm posturile, nu mai angajăm pe nimeni;
  4. Blocăm promovările. Nu mai promovează nimeni nici în grad, nici în treaptă;
  5. Suspendăm cursurile pentru formarea profesională. Întregul buget dedicat acestora va fi mutat în economii;
  6. Nu vom mai acorda bonificații persoanelor care lucrau cu fonduri europene și, în acest fel, 2 milioane de lei vor merge tot în economii.

Citește și:

(Video) Decebal Făgădău anunță facilități fiscale pentru mediul economic și scăderi de venituri pentru funcționarii publici