Astăzi, Consiliul Local Medgidia l-a mandatat pe primarul municipiului, Valentin Vrabie, în calitate de ordonator principal de credite, să îndeplinească toate formalitățile necesare cumpărării, prin negociere directă, a imobilelor Complexului Sportiv Cimentul aflat în zona de est a municipiului Medgidia.

Astfel, așa cum se arată în proiectul de hotărâre supus dezbaterii și votului consilierilor locali din Medgidia, este vorba despre un teren intravilan de 108 mp și un altul de 30.677 mp, dar și vestiarele – 542 mp, o anexă de 30mp, un stadion de fotbal de 16.587 mp și unul de handbal – 2.319 mp.

“A fost o bază sportivă bijuterie a Medgidiei care acum se află în paragină. Nevoia de infrastructură sportivă în orașul nostru este mare, ar fi fost păcat să o lăsăm pe mâinile rechinilor imobiliari, să fie distrusă. Regret că baza de la IMUM am scăpat-o, măcar pe aceasta să o recuperăm. A fost construită de părinții noștri prin anii ’60. Este o infrastructură sportivă necesară pentru sportivii noștri cu atât mai mult cu cât sportul în Medgidia s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, avem peste 1.000 de copii care practivă sport. Până în vara anului 2021, baza Cimentul va fi dată în funcțiune. După reabilitare, acolo se vor desfășura multe activități sportive, iar copii vor avea condiții foarte bune”, ne-a spus astăzi primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, după ședința Consiliului Local Medgidia.

De altfel, pentru administrația locală din Medgidia activitatea sportivă și performanța în sport a devenit o prioritate începând cu 2017 și a debutat cu înființarea Clubului Sportiv Medgidia. Încă de la înființare, administrația locală a următit dezvoltarea infrastructurii sportive, dar și a bazei materiale fără de care performanța nu ar fi fost posibilă.

Până în prezent, suma totală investită pentru dezvoltarea acestui segment, care cuprinde dotare cu echipamente, deplasări, susținerea performanțelor sportive este de peste 12 milioane de lei. În prezent, CS Medgidia funcționează cu 22 de secții sportive din care 13 au activitate curentă dintre care amintim fotbal, handbal, volei, box, lupte, judo, kempo, kick boxing, șah, natație și baschet.

 

Citește și:

Aproape 100 de copii de la CS Medgidia primesc vouchere pentru echipamente sportive

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar