Autoritățile locale din Aliman se declară mulțumite de ritmul în care se desfășoară proiectul de asfaltare în comună. După finalizarea lucrării în Dunăreni, acum, echipele de lucru se află în satul Aliman, iar în perioada următoare se vor muta în satul Vlahii. De asemenea, și pentru locuitorii din Floriile, primarul comunei, George Nicola, împreună cu echipa sa, face demersuri pentru ridicarea unei bisericuțe, dar și pentru forarea unui puț, astfel încât locuitorii să nu mai aibă problema apei potabile.

Încă de la preluarea mandatului de primar, edilul George Nicola, și-a trasat câteva proiecte pe care ar vrea să le ducă la bun sfârșit până la finalul celor patru ani.

Unul dintre planuri a fost proiectul de asfaltare a 12,6 km de drumuri comunale în trei dintre satele localității, proiect care, după doi ani de muncă și căutarea surselor de finanțare, se concretizează tot mai mult.

Contractul, finanțat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin programul Programul Național de Dezvoltare Locală II a fost semnat în luna martie 2018 și are o valoare de 15.206.242 lei. “Proiectul tehnic pentru contractul de asfaltare a fost semnat în 26 noiembrie 2018 de către AMG Loren Consult SRL Galați, iar în același an am atribuit contractul singurei societăți care s-a prezentat la licitație. Asfaltarea era un proiect necesar, oricând este nevoie de asfaltare. Este un proiect nou, realizat de la zero de noi”, spune primarul Nicola George.

Lucrările au început efectiv în luna martie 2019, iar Dunăreni a fost primul sat unde s-a început asfaltarea.

La acest moment, în Dunăreni lucrările de asfaltare a celor 5,922 km de drumuri incluși în proiect, s-a încheiat. “S-au realizat și rigole și căi de acces către proprietăți. Au mai rămas mici retuși de realizat și marcajul care se va realizat la final, pe raza întregii comune”, ne-a mai spus edilul comunei, George Nicola. La Dunăreni s-au asfaltat următoarele străzi: Principală, Narciselor, Lalelelor, Trandafirilor, Violetelor, Orhideelor, Școlii, Ghioceilor, Crinilor și Liliacului.

La Aliman proiectul cuprinde asfaltarea a șapte străzi: Orhideelor, Trandafirilor, Gladiolelor, Teilor, Lalelelor, Carierei, Florilor.

Primarul comunei Aliman, George Nicola și viceprimarul Ionel PopaPână la sfârșitul acestei veri se va finaliza lucrarea la Aliman, iar din toamnă vor putea începe lucrările în satul Vlahii. Aici se vor asfalta străzile Panseluțelor, Garoafei, Bisericii și Orhideelor.

Lucrarea în toată comuna trebuie să se finalizeze în 2021, așa cum se arată în contract.

De asemenea, după finalizarea lucrării de asfaltare, pe marginea străzilor reabilitate se vor fi montate 130 de coșuri de gunoi.

De asemenea, pentru locuitorii din satul Floriile, autoritățile locale fac demersuri pentru întocmirea unui proiect tehnic în vederea ridicării unei bisericuțe pentru cei aproximativ 100 de locuitori.

În plus, tot aici, în perioada imediat următoare se va fora un puț pentru apă potabilă, furnizarea apei fiind o problemă pentru localnici.

Citește și:

Schimbarea la față a comunei Aliman: Ce s-a făcut în ultimii 3 ani în cele patru sate ale localității și ce proiecte are în plan primarul George Nicola