CT la Spitalul Municipal Medgidia
CT la Spitalul Municipal Medgidia
Începutul de toamnă vine cu vești bune pentru locuitorii municipiului Medgidia, dar și cei din împrejurimi. După eforturi susținute ale administrației publice locale, Spitalul Municipal Medgidia a pus recent în funcțiune primul computer tomograf din istoria instituției medicale. Echipamentul de care pacienții vor beneficia de acum înainte este unul de ultimă generație și este de un real ajutor pentru pacienții din municipiu și din împrejurimi. Până acum, cei care aveau nevoie de investigații suplimentare trebuiau să se deplaseze în municipiul Constanța la Spitalul Clinic Județean sau la alte unități private.

Spitalul Municipal Medgidia reprezintă cea mai importantă unitate sanitară situată în inima Dobrogei, care deservește anual peste un sfert din locuitorii județului Constanța, peste 200.000 de pacienți, atât din municipiul Medgidia cât și din localitățile din întreaga zonă. Spitalul Municipal Medgidia a intrat încă din anul 2016 într-un proces intensiv de reabilitare, modernizare și dotare, devenind din ce în ce mai performant, atât pentru pacienți cât și pentru noii medici care s-au alăturat corpului profesional al unității spitalicești.

Zeci de milioane de euro au fost investiți până acum în unitatea spitalicească.

Spitalul a fost reclasificat, a ajuns, din categoria a cincea în categoria a treia, cea mai mare din județul Constanța.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Pentru moment, computerul tomograf se adresează doar pacienților internați în spital

La acest moment, Spitalul Municipal din Medgidia reprezintă una dintre cele mai bine dotate unități sanitare din județul Constanța, acest lucru datorându-se investițiilor făcute în ultimii ani de către administrația locală.

Aparatura pusă la dispoziție recent în cadrul unității spitalicești este un computer tomograf multislice (64), marca Philips, iar doza de iradiere este una scăzută, comparativ cu alte aparate asemănătoare.

„Suntem în sfârșit în faza în care putea realiza investigații de înaltă performanță. Vom face tot ce ne stă în putință pentru a limita drumurile spre Constanța pentru investigații.

Pentru moment, computerul tomograf se adresează strict pacienților internați în spital, asta până când vom pune la punct procedurile și vom avea și computerul din ambulatoriul de specialitate„, a precizat dr. Dorel Oprea, managerul Spitalului Municipal Medgidia.

După finalizarea documentațiilor și autorizărilor necesare, în incinta Policlinicii din Medgidia va fi pus în funcțiune un echipament de rezonanță magnetică și încă un computer tomograf care vor deservi populația arondată, în regim ambulatoriu.

Spitalul Municipal Medgidia are cel mai performant laborator public din România

Din iunie 2022, Spitalul Municipal Medgidia are cel mai performant laborator public din România. Odată cu standardizarea acestui laborator și primirea certificării RENAR, locuitorii municipiului Medgidia au posibilitatea de a efectua analize medicale, în sistem ambulatoriu, cu trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist.

Până în anul 2020, laboratorul fusese externalizat, dar autoritățile locale au reușit să îl internalizeze, să-l modernizeze, să-l doteze, cu un efort bugetar considerabil, și să-l aducă la cele mai înalte standarde de calitate existente.

Laboratorul standardizat, așa cum se prezintă astăzi laboratorul din incinta Spitalului Municipal Medgidia, a fost o condiție obligatorie pentru ca acesta să poată primi acreditarea RENAR.

Totodată, din 17 august 2023, în cadrul ambulatoriului Spitalului Municipal Medgidia, cetățenii beneficiază de servicii medicale de reumatologie, oferite de medicul Jiglău Mihaela.

De asemenea, de la 1 septembrie 2023, în Spitalul Municipal Medgidia cetățenii beneficiază de mai multe servicii medicale de chirurgie vasculară, oferite de medicul Morar Dragoș.

Citește și:

Spitalul Municipal Medgidia se mândrește cu CEL MAI PERFORMANT laborator public din România. Cum a fost salvată de la ruină unitatea sanitară din inima județului Constanța

Medicul specialist ATI, Kenan Mustafa, de la Spitalul Municipal Medgidia, DECORAT de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler

Spitalul Municipal Medgidia, model de urmat: 20 de MILIOANE DE EURO investiți pentru sănătate! ”Mă înclin în fața personalului Spitalului Municipal Medgidia! Noi, toți medgidienii, suntem mândri de voi!”

Servicii medicale de reumatologie la Spitalul Municipal Medgidia! Vezi cum te poți programa

Publicitate
The Laundry Box Servicii de spalare profesionala textile covoare livrare ridicare gratuite v1

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.