Elevii de la Școala Gimnazială nr. 43 „Ferdinand” au vizitat stația de sortare și reciclare Polaris M Holding
Elevii de la Școala Gimnazială nr. 43 „Ferdinand” au vizitat stația de sortare și reciclare Polaris M Holding
Ieri, 70 de elevi din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 43 „Ferdinand” au vizitat stația de sortare și reciclare a Polaris M Holding din Constanța.

Elevii sunt coordonați de cadrele didactice Omer Birsen, Elisei Daniela și Filip Diana.

În cadrul Programului Național „Săptămâna Verde”, elevii și profesorii au posibilitatea să iasă din sala de clasă pentru a vedea ce se întâmplă cu deșeurile care sunt generate zilnic. Astfel, copii au fost curioși să afle de ce este important să colecteze separat și în ce obiecte noi se pot transforma deșeurile reciclate.

Elevii au aflat că deșeurile care sunt transportate la stație nu sunt formate numai din material reciclabil, o mare cantitate este alcătuită dintr-un amestec de menajer cu reciclabil și multe dintre deșeurile reciclabile nu pot fi reciclate, deoarece nu au fost colectate corect.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Totodată, cei mici au aflat și că deșeurile reciclabile sunt sortate manual, pe categorii și culori, iar PET-ul, aluminiul, lemnul, cartonul sunt balotate și trimise către reciclatorii finali. Folia LDPE este transformată la stație, în saci menajeri, astfel, elevii nu au putut vedea cum se încheie circuitul economic.

De asemenea, ei știu acum că pentru o colectare corectă, în fiecare casă trebuie să existe două coșuri de gunoi: unul pentru materiale reciclabile si unul pentru deșeuri menajere /reziduale. Deșeurile reziduale ajung la groapa de gunoi pentru că nu mai pot fi reciclate, în schimb deșeurile reciclabile pot fi transformate în produse noi.

„Ne dorim ca prin intermediul copiilor, practica colectării separate să ajungă și în cadrul familiei și al prietenilor, pentru că fiecare dintre noi are o datorie față de mediul înconjurator. Copiii trebuie să învețe de mici să fie responsabili, să colecteze separat, să-și strângă jucăriile după ce se joacă sau să stingă becul atunci când ies din cameră. Aceste mici gesturi îi transformă, mai târziu, în adulți responsabili”, transmit reprezentanții Polaris M Holding.

Foto: Facebook Polaris M Holding

Citește și:

(FOTO) Reprezentanții Polaris Holding au dat o lecție de ecologie micuților de la Școala Gimnazială Spectrum

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.