Proteste bugetari
Proteste bugetari
Un nou proiect al Guvernului vizează eliminarea sporului de 15% pentru condiţii grele şi vătămătoare. Măsura nu va afecta medicii, profesorii, poliţiştii sau magistraţii, pentru care  sporul ar putea fi o sumă fixă şi nu actualul procent de 15%.

În aceste condiții, Silvia Moldovan, Președintele Federaţiei Sindicatelor Pro Administraţie din România (FSPAR) anunță prin intermediul unui comunicat de presă că va organiza ample proteste în cazul în care Guvernul vă tăia sporul de 15% pentru condiții grele de muncă. Este vorba de 10.000 de lucrători din administrație care ar putea protesta.

„Federaţia Sindicatelor Pro Administraţie din România îşi exprimă profunda nemulţumire şi indignare faţă de informaţiile apărute în mass-media faţă de intenţia Guvernului României de a suspenda/elimina acordarea sporului pentru condiţii de muncă prevăzut în Legea-cadru nr. 153/2017, pentru lucrătorii din administraţia publică locală şi serviciile publice din subordinea acestora. Având în vedere că de acest spor beneficiază cu precădere angajaţii din serviciile publice de gospodărie comunală, care îşi desfăşoară activitatea în condiţii deosebite, în deplin acord cu interesele acestora, Federaţia Sindicatelor Pro Administraţie din România se opune unui astfel de demers pe care îl consideră nedrept şi discriminatoriu în raport cu celelalte categorii de bugetari exceptaţi de la aplicarea acestei măsuri”, se arată în comunicatul FSPAR.

 

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.