CT BUS
CT BUS
Primarul și locuitorii comunei Cumpăna solicită, încă din 2020, înființarea pe teritoriul localității, a serviciului de transport în comun efectuat de CT Bus. Iată că, ieri, Consiliul Local Municipal Constanța a aprobat proiectul constituirii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Transport Public Constanţa”.

Reluarea discuțiilor este o bucurie pentru toate localitățile cuprinse în zona metropolitana a Constanței care doresc să implementeze acest proiect. Deși mai este cale lungă de parcurs, locuitorii comunei Cumpăna solicită insistent, la fel ca în ultimii trei ani, înființarea pe teritoriul comunei a serviciului de transport în comun efectuat de CT Bus.

Primarul comunei Cumpăna va informa atât locuitorii comunei cât și Consiliul Local al comunei Cumpăna cu privire la condițiile de organizare și funcționare a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Transport Public Constanţa”. După aprobarea din Consiliul Local Municipal Constanța și consiliile locale din Cumpăna, Năvodari, Ovidiu, Agigea și Mihail Kogălniceanu urmează să aprobe, din nou, întreaga documentație.

Consiliul Local al comunei Cumpăna va fi convocat pentru reînnoirea hotărârii de aderare la această asociație imediat ce sunt transmise documentele către administrația publică a comunei Cumpăna.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Pentru ca acest proiect să devină realitate, administrația publică locală a revenit cu solicitări scrise în fiecare an, însă totul a depins, în principal, de voința Consiliului Local a Municipiului Constanța, care are baza materială și resursa umană care să permită ca, în parteneriat cu celelalte localități din zona metropolitană, sa dezvolte și să înceapă prestarea serviciului de transport public într-un termen cât mai scurt.

Prin înființarea ADI Transport Public Constanța și delegarea serviciului de transport către CT Bus se creează condițiile pentru decogestionarea traficului rutier la ore de vârf între municipiul Constanța și localitățile limitrofe cu un impact pozitiv asupra mediului prin reducerea noxelor. De asemenea, va crește semnificativ gradul de confort și siguranță al pasagerilor având în vedere flota modernă de autobuze de care dispune operatorul constănțean de transport.

Ședința Consiliului poate fi urmărită AICI

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.