Toaletare arbori - municipiul Constanța
Toaletare arbori - municipiul Constanța
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins recent contestația formulată de SC Peisagistica SHRI Garden SRL în cadrul procedurii de atribuire a contractului de tăiere, igienizare, toaletare și tăiere de corecția a arborilor din Constanța, inițiată de municipalitate, la începutul acestui an. Nu este pentru prima dată când această firmă, dar și procedura de licitație în sine, a fost contestată la CNSC.

Potrivit datelor cuprinse în decizia CNSC nr. 560/C5/529 din 14 martie 2023, firma care a contestat la CNSC licitația solicita anularea raportului procedurii nr. 34122/20.02.2022, precum și a comunicărilor privind rezultatul procedurii și a tuturor actelor care au stat la baza acestora, dar și a celor subsecvente. Totodată, cerea ca autoritatea contractantă să reevalueze oferta contestatoarei și continuarea procedurii de atribuire, „prin aplicarea criteriului de atribuire, precum și emiterea unor noi comunicări privind rezultatul procedurii”

După analizarea documentelor, CNSC a decis că admite excepția tardivității contestației, invocată de autoritatea contractantă – Primăria Municipiului Constanța, și respinge ca tardivă contestația formulată de SC Peisagistica SHRI Garden SRL.

Împotriva deciziei se poate formula plângere în termen de 10 zile de la comunicare.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Același contract și contestatar, dar bani mai mulți

SC Peisagistica SHRI Garden SRL a mai contestat la CNSC și procedura de licitație din iulie 2022 care avea același obiect, achiziționarea serviciului de tăiere, igienizare, toaletare și tăiere de corecție arbori din municipiu, inițiată de Primăria Constanța care avea o valoare de estimată la 6.807.528,75 lei. Contractul s-ar fi încheiat pentru o perioadă de un an. CNSC a admis în parte contestația și a obligat administrația locală ca, în termen de cel mult zece zile, să procedeze la reluarea procedurii de atribuire, prin reevaluarea ofertei depuse de Peisagistica Shri Garden SRL din etapa evaluării documentelor suport DUAE.

Mai apoi, la sfârșitul anului 2022, licitația electronică având același obiect – „Serviciul de tăiere, igienizare, toaletare și tăiere de corecție arbori din Municipiul Constanța”, cod CPV 77211400-6, inițiată de Primăria Constanța a fost din nou contestată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor de Garden Center Grup SRL, societate din Măgurele, județul Ilfov.

Inițial, contestatara a solicitat anularea comunicării rezultatului procedurii și a tuturor actelor autorității contractante ce au stat la baza emiterii adresei privind comunicarea rezultatului procedurii, respectiv, dar fără a se limita la, rapoartele intermediare, procesele-verbale ce au stat la baza emiterii actelor nelegale, raportul procedurii nr. 267052/22.12.2022, în partea/părțile privitoare la oferta Peisagistica Shri Garden SRL, anularea, în parte, a raportului procedurii, în ceea ce privește evaluarea ofertei Peisagistica Shri Garden SRL din Constanța, precum și a tuturor actelor subsecvente și/sau conexe acestuia, etc.

CNSC a fost nevoită însă să ia act de renunțarea la contestația de către Garden Center Grup SRL în contradictoriu cu autoritatea contractantă, Primăria Constanța.

Potrivit datelor publicate pe site-ul Primăriei Constanța, pe 9 ianuarie 2023, primarul Vergil Chițac, a emis dispoziția 96 privind reluarea procedurii de atribuire a contractului având ca obiect „Serviciul de tăiere, igienizare, toaletare și tăiere de corecție arbori din Municipiul Constanța”, cod CPV 77211400-6, prin reevaluarea ofertei depuse de Peisagistica Shri Garden SRL de la faza de evaluare DUAE și documente însoțitoare și, în consecință anularea în parte a proceselor verbale de evaluare DUAE, anularea în parte a proceselor verbale de evaluare financiară, precum și anularea comunicărilor rezultatului procedurii.

După scurt timp de la emiterea acestei dispoziții, Primăria Constanța a anunțat că organizează o nouă achiziție directă pentru serviciul de „toaletare și secționare arbori”, punând la bătaie pentru acest contract suma de 269.911,58 lei fără TVA pentru o perioadă de două luni.

Firma i-a aparținut unui fost lider UNPR

Potrivit listăfirme.ro, site consultat în data de 16 martie, firma Peisagistica Shri Garden SRL s-a numit anterior, la momentul fondării, SHRI 2018 SRL, iar în prezent are sediul social în municipiul Constanţa, Bulevardul Elisabeta nr. 9, Camera nr. 3. Asociații firmei sunt Ioniță Sergiu și Ioniță David, iar obiectul firmei vizează „Activități de întreținere peisagistică”.

În 2021, firma a raportat o cifră de afaceri de 15 175 426 lei și 60 de angajați.

PEISAGISTICA SHRI GARDEN SRL
PEISAGISTICA SHRI GARDEN SRL

Inițial, SRL-ul a fost deținut de Geany-Raimond Ioniță, fost lider PNL și mai apoi al UNPR Constanța (în 2012), În prezent, acesta nu mai deține nicio funcție în societate.

În martie 2021, asociații de pe atunci ai firmei – Geany-Raimond Ioniță și Sergiu Ioniță au decis retragerea lui Geany-Raimond Ioniță și cesionarea părților sociale către Ioniță Sergiu. Tot atunci a fost cooptat în firmă David Ioniță și s-a majorat capitalul social cu suma de 480 lei numerar, reprezentând aportul asociatului cooptat.

OBSERVAȚII:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.