Un număr de 200 de unități administrativ teritoriale de la nivelul întregii țări au fost selectate pentru finanțarea de centre comunitare integrate cu fonduri alocate din Planul Național de Reziliență și Relansare. Dintre acestea, un număr de nouă sunt localități din județul Constanța, comune și orașe. 

Lista prezentată ierarhic, în funcție de punctajul obținut de fiecare localitate în parte, poate fi consultată mai jos:

Prima localitate care a obținut cel mai mare punctaj este orașul Murfatlar (locul 42) – 74 de puncte, urmat de comuna Crucea (locul 55) – 69 de puncte, comuna Rasova (locul 59) – 69 de puncte, comuna Castelu (locul 69) – 68 de puncte, comuna Dobromir (locul 70) – 68 de puncte, comuna Topraisar (locul 162) – 54 de puncte, comuna Mircea Vodă (locul 173) – 53 de puncte, orașul Hârșova (locul 182) – 51 de puncte și orașul Techirghiol (locul 195) – 49 de puncte.

„Înțeleg necesitatea asistenței medicale în comuna Crucea în condițiile în care ne aflăm la mare distanță de primul spital. Îmi doresc ca acest centru comunitar să aducem comuna Crucea într-o normalitate a anilor pe care îi trăim. Lucrăm la acest proiect din octombrie 2021. Am obținut în urmă cu două săptămâni inclusiv avizul DSP care este baza avizului de funcționare ulterioară a centrului”, ne-a declarat primarul comunei Crucea, Iulian Tudorache.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

La Crucea, centrul comunitar integrat se va realiza în centrul localității, în locul fostului internat, în prezent închis. „Va fi o construcție nouă, inclusiv cu mașină de deservire. Centrul va fi în subordinea Primăriei Crucea, sub autoritatea și coordonarea Direcției de Sănătate Publică Constanța”, a mai spus primarul comunei.

Ca și perspectivă de timp, finanțarea centrelor integrate ar urma să se facă anul acesta și, cu puțin noroc, și construcția efectivă ar putea demara până la sfârșitul anului 2022.

Proiectul de la Crucea are o valoare de 2,5 milioane de euro, mai exact 12.827.258,02 lei și vizează construirea unei infrastructuri noi de sănătate, pe un teren de 2.500 de metri pătrați, construcție care va avea un regim de înălțime P+1E, suprafața construită fiind de 304 mp, iar suprafața desfășurată va fi de 608 mp. Se vor amenaja spațiile verzi, se vor crea zone pietonale, dar și parcări.

Am încercat să îi contactăm și pe ceilalți primari ai comunelor unde se vor construi astfel de centre însă, până la acest moment, aceștia nu ne-au putut oferi detalii sau nu au putut fi contactați.

Vom reveni.

Sursă foto: Unsplash 

Citește și:

Municipiul Medgidia și comuna Cumpăna primesc bani pentru lucrări de eficientizarea energetică a unor clădiri

La Băneasa va fi amenajat un centru de DEZINTOXICARE

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar