Primăria Corbu
Primăria Corbu
În cadrul ședinței extraordinare de îndată a Consiliului local Corbu, care a avut loc astăzi, cinci din cei zece consilieri au votat împotriva unui proiect de hotărâre care viza dezvoltarea comunei. 

Mai exact, pe ordinea de zi a ședinței s-a regăsit un proiect de hotărâre care făcea referire la inițierea demersurilor de elaborare a documentației de urbanism – Planul Urbanistic Zonal pentru introducerea în intravilan și parcelarea unui teren în vederea realizării de locuințe individuale și dotări aferente – aflat în extravilanul comunei Corbu, Parcela A347/1, identificată cu numărul cadastral 116028.

Proiectul este unul necesar pentru dezvoltarea comunei, loturile de casă care se doresc a fi date tinerilor comunei fiind într-un nou cartier al localității, pe strada George Coșbuc. Trebuie precizat că pentru cele 100 de loturi de casă tinerii au depus solicitări la sediul autorității locale.

Iată însă că un demers care părea a fi simplu, o formalitate, este blocat de o parte a Consiliului Local.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Cei cinci consilieri, trei PSD, unul PNL și unul PER, care, așa cum se deduce din atitudinea domniilor sale, nu doresc dezvoltarea comunei, sunt Halici Vasile, Cărbunaru Gheorghe, Misea Georgeta, Salomia Gabriel și Curteanu Emilia. Niciunul dintre ei nu și-a motivat votul împotrivă, solicitând o amânare a proiectului.

De altfel, nu este pentru prima dată când în cadrul Consiliului local Corbu există astfel de manifestări menite a stopa demersurile de dezvoltare a localității și de funcționare firească a administrației publice locale.

Cinci dintre consilierii PNL aleși au mandatele încetate înainte de expirarea duratei normale a acestora, ca urmare a lipsei nemotivate a acestora de la trei întruniri ale Consiliului, convocate pe durata a trei luni calendaristice. Consilierii locali liberali ale căror mandate vor înceta odată cu aprobarea proiectului de hotărâre și emiterea documentelor în acest sens sunt: Marian Gălbinașu, Ioana Robu, Vasile Poteleanu, Cristian Mîșu și Cornel Marin.

Citește și:

Comuna Corbu: Cinci consilieri locali riscă să își piardă mandatele. Care este motivul

Ce spune consilierul local PMP Corbu, Andrei Vișan, despre demiterea celor cinci consilieri PNL

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.