Primarul Constanței, Vergil Chițac, a transmis constănțenilor, în această seară, printr-o postare pe Facebook, că administrația publică locală încheie colaborarea cu societatea care s-a ocupat în ultimii 20 de ani de spațiile verzi din municipiu. Mai exact, s-au retras unilateral.
Edilul municipiului Constanța a explicat modul cum s-a petrecut această ruptură.
Nu am suportat niciodată minciuna și obrăznicia. Din păcate, în ultima perioadă, mă tot lovesc de asta. Altfel cum aș putea cataloga ce fac cei de la POMACOST? După ce nu am fost de acord cu rezilierea de comun acord a contractului pe care-l avem cu domniile lor pentru întreținerea spațiilor verzi, m-am pomenit cu o hârtie prin care mi se comunică faptul că se retrag unilateral din contract.
Au luat această decizie, după ce noi nu am mai vrut să majorăm valoarea contractului, așa cum au solicitat la negocierile inițiate de primărie. Adică nu am mai fost de acord să căpușeze primăria așa cum au făcut-o timp de 20 de ani“, scrie edilul municipiului Constan’a pe pagina sa de Facebook.
Vergil Chițac spune că numai în ultimii 5 ani, Pomacost a primit de la Primăria Constanța peste 17 milioane de lei și că “întrețineau” spații verzi ale municipiului care nu mai existau în realitate ci doar în hârtiile prestatorului:
Nu e de ajuns, oare, că, numai în ultimii 5 ani, au primit 17.389.452,35 lei de la noi? Nu e de ajuns că, din 2001 de când primăria a încheiat contractul de întreținere a spațiilor verzi cu ei, și-au bătut joc de tot ce înseamnă spațiu verde? Nu e de ajuns că au primit sute, mii de reclamații pentru lucrările de mântuială executate? Știți ce mai făceau? Primeau bani pentru întreținerea unor spații verzi care nu mai existau, care fuseseră distruse, dar care, în actele lor, apăreau ca fiind îngrijite de ei. Iar în 2019 , ca și când nu ar fi fost de ajuns, POMACOST a mai încheiat încă un contract cu Primăria Constanța, de data aceasta pentru tăiere, toaletare și corecție arbori“, a mai scris primarul Constanței.
În finalul postării, primarul le-a dat asigurări constănțenilor că spațiile verzi ale Constanței vor fi întreținute prin serviciile proprii și că municipiul Constanța va înverzi:
Vă asigur, dragii mei, că spațiile verzi din oraș, atâtea câte au mai rămas, vor avea parte de o îngrijire de corectă. Prin servicii proprii, vom asigura lucrări eficiente și de calitate. Și vă mai promit un lucru: Constanța va înverzi! Vom avea în fiecare an noi hectare de parc! Aveți răbdare și încredere!“, a conchis edilul Vergil Chițac.
Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar