Primăria Hârșova pierde la Tribunalul Constanța un proces cu Garda de Mediu pe care îl câștigase inițial la judecătorie
![Primăria Hârșova pierde la Tribunalul Constanța un proces cu Garda de Mediu pe care îl câștigase inițial la judecătorie](https://ziarulamprenta.ro/wp-content/uploads/2024/03/Primaria-Harsova.jpg)
Administrație locală
Primăria Hârșova a pierdut astăzi, 13 decembrie 2024, la Tribunalul Constanța, un proces cu Garda de Mediu pe care îl câștigase inițial, la Judecătoria Hârșova.
La mijloc este o amendă de 45.000 de lei primită de UAT Hârșova în legătură cu reciclarea.
Mai exact, potrivit Hotărârii 72/2024 a Judecătoriei Hârșiva, „s-a reţinut în sarcina petentei (nr., UAT Orașul Hârșova) că la data de 11.10.2023, orele 15,30, cu ocazia verificărilor efectuate în cadrul controlului efectuat de intimată, s-a constatat că petenta nu a respectat obligaţia legală de a atinge un nivel de pregătire pentru reutilizare şi reciclare de minimum 50% din masa totală de deşeuri generate în anul 2022, minim pentru deşeurile de hârtie, metal, plastic şi sticlă, provenite din deşeurile menajere generate de către populaţie“.
Primăria Hârșova a contestat amenda la judecătorie și a primit câștig de cauză în primă instanță, magistrații hotărând să înlocuiască amenda cu avertismentul.
În motivarea acestei hotărârii, magistrații primei instanțe au arătat, printre altele, că „având în vedere că nu s-a invocat faptul că petenta a mai fost sancţionată pentru fapte de acelaşi gen, instanţa apreciază că sancţiunea avertismentului este suficientă pentru a determina corijarea atitudinii acesteia faţă de normele legale încălcate“.
Hotărârea Judecătoriei Hârșova a fost atacată în apel de către reprezentanții Gărzii de Mediu, procesul continuând astfel la Tribunalul Constanța.
Astăzi, 13 decembrie 2024, Tribunalul a admis apelul Gărzii de Mediu și a schimbat sentința primei instanțe.
Judecătorii de la Tribunal au respins astfel plângerea Primăriei Hârșova, ca nefondată.
Conform datelor oficiale, hotărârea Tribunalului Constanța este definitivă.
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și: