Școală Gimnazială Canlia - Comuna Lipnița
Școală Gimnazială Canlia - Comuna Lipnița
Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, a semnat astăzi contractul de finanțare care vizează o investiție importantă de pe raza comunei Lipnița. Este vorba despre reabilitarea moderată a clădirii publice a școlii din Canlia, un proiect pe care administrația locală din Lipnița își dorea de mai multă vreme să se concretizeze. 

Mai exact, contractul, care are o valoare de 1.235.991,52 lei, fără TVA.

Clădirea școlii este una foarte veche, în inventarul primăriei datează din 1905, dar de-a lungul vremii s-au mai făcut diverse lucrări aici, cele mai recente în 2007, când s-a schimbat acoperișul, geamurile, usile.

„În această sumă sunt incluse amenajarea și a două stații de încărcare auto. De asemenea, la acest proiect avem si noi, Primăria, o cofinanțare. Sunt multe lucrări neeligibile care sunt necesare, pentru care trebuie să alocăm aproximativ 300.000 de lei. Urmează să semnăm contractul de finanțare în jurul datei de 15 februarie. Eu zic că în primăvara anului viitor lucrările vor fi gata”, ne-a declarat primarul comunei Lipnița, Nicolae Florin Dinu.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Clădirea școlii cuprinde patru săli de clasă și sala cancelariei. Suprafața clădirii ce necesită lucrări de modenizare este de 457 mp.

Lucrările care se vor realiza vizează izolația clădirii, schimbarea acoperișului, a ferestrelor, geamurior, dar și a instalației electrice, termice și sanitare.

„Elevii de gimnaziu din Canlia merg la acest moment la școala de la Coslugea. După reabilitarea școlaii din Canlia, aici vor învăța copii de gimnaziu din satele Coslugea și Canlia”, a explicat primarul comunei.

Proiectul de reabilitare moderată a clădirii publice a școlii din Canlia a fost depus a fost depus de Primăria Comunei Lipnița în cadrul apelurilor de proiecte pentru Componenta C10 – Fondul Local în luna iunie 2022.

Finanțarea este asigurată din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Școală Gimnazială Canlia - Comuna Lipnița
Școală Gimnazială Canlia – Comuna Lipnița

Citește și:

Primăria Lipnița a depus proiect pentru reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale din satul Canlia

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.