Primăria şi Consiliul Local Cumpăna invită locuitorii comunei pe data de 15 mai, ora 17. 00, la Casa de Cultură, pentru a sărbători ,,Ziua Internaţională a Familiei”. 

Conform tradiţiei stabilite de-a lungul anilor de către administrația publică locală, la această dată, vor fi celebrate familiile căsătorite în comuna Cumpăna, care în acest an aniversează “Nunta de aur” – 50 de ani de căsătorie. De asemenea, vor fi invitate familiile întemeiate în luna mai şi viitoarele cupluri care, tot în această lună, îşi vor uni destinele.
Familiile sărbătorite vor primi în dar spectacolul „ E vremea să ne întâlnim”, avându-i ca protagonişti pe îndrăgiţii actori – Vasile Muraru şi Valentina Fătu, cunoscuţii interpreţi – Gabriel Dorobanţu, Daniela Tănase, precum şi diplome, flori, daruri simbolice, care să le amintească de acest moment unic din viaţa lor.

Ziua de 15 mai a fost declarată „Zi Internaţională a Familiei” de către Adunarea Generală a ONU, la 20 septembrie 1993, în vederea sensibilizării privind importanţa instituţiei familiei, promovării cunoştinţelor despre tendinţele socio-economice şi demografice care afectează familia şi stimulării răspunsurilor la provocările cu care se confruntă astăzi familia contemporană.

Citește și:

Primarul din Cumpăna, de Ziua Familiei: “Familia tradițional românească este cărămida de temelie a sufletului românului”