Regia Autonomă Județeană de Apă Constanța l-a dat în judecată pe primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, pentru denigrarea și prejudicierea imaginii Regiei. Informația apare într-o postare a primarului pe contul său de Facebook. 

Așa cum se menționează în mesajul postat pe rețeaua de socializare, motivul care ar fi stat la baza acestei situații ar fi demersurile pe care edilul Medgidiei le-a întreprins pentru obținerea unui cost mai mic al apei pentru municipiului Medgidia, prin reducerea tarifului cu 50%.

Potrivit documentului postat pe pagina de Facebook, SC RAJA SA solicită instanței de judecată “obligarea pârâtului de a-și retrage de pe paginile de Facebook postările/articolele defăimătoare, publicarea hotărârii de condamnare în 3 cotidiene de largă circulație, obligarea pârâtului la editarea și publicarea a 3 cotidiene de largă circulație a unui articol prin care să repare prejudiciul subscrisei, obligarea pârâtului la editarea și publicarea pe paginile de Facebook pe care le deține a unei/unui postări/articol prin care să repare prejudiciul subscrisei, obligarea pârâtului la plata sumei de 10.000 de lei reprezentând daune morale și obligarea pârâtei la plata cheltuielilor de judecată”.

Reamintim faptul că în luna mai a anului trecut, primarul Valentin Vrabie, a organizat un miting pentru susținerea proiectului de hotărâre care viza acordarea unor facilități pentru toți locuitorii municipiului printre care cea mai importantă reprezenta reducerea cu 50% a prețului apei pentru toți consumatorii de pe teritoriul Medgidiei.

Medgidienii s-au strâns la acel moment în stradă pentru a-și susține primarul. Proiectul de hotărâre inițiat de primarul Valentin Vrabie cuprindea următoarele facilități pentru medgidienii:

– reducerea cu 50% a prețului apei pentru toți consumatorii de pe teritoriul municipiului Medgidia;

– apă gratuită pentru Spitalul Municipal Medgidia, care deservește peste un sfert din locuitorii județului Constanța;

– apă gratuită pentru grădinițele, școlile și liceele de pe teritoriul municipiului Medgidia, unde învață și copii din zonele învecinate;

– apă gratuită pentru toate bisericile și geamiile de pe teritoriul municipiului Medgidia.

Consilierii care nu au votat acest proiect de hotărâre, ci au votat unul în forma propusă de viceprimarul Luminița Vlădescu, fără avize de legalitate ale secretarului municipiului și fără rapoartele de specialitate ale departamentelor de resort sunt: Luminița Vlădescu (PSD), Ion Narcis (PSD), Pricop Constantin (PSD), Ion Rotaru (PSD), Alin Trifan (PSD), Menan Samir (UDTTMR), Marian Butnaru (MPM), Nicolae Păun (ALDE), Liviu Chiriță (ALDE), Georgiana Gheorghiu (PNL), Petre Epure (PNL), Stelică Caprinciu (PNL), Feuzi Ismail (PNL).

De asemenea, la finalul anului trecut, Prefectura Constanța s-a pronuntat în legătură cu legalitatea hotărârii Consiliului Local Municipal Medgidia nr. 66/24.05.2018 privind darea în folosință gratuită a terenului din domeniul public al municipiului Medgidia în vederea constituirii și punerii în funcțiune a Sistemului Regional de Alimentare cu Apă Constanța (Reabilitare Sursă Medgidia. Aducțiune Medgidia – Gospodăria de Apă Constanța Sud) în cadrul “Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată în aria de operare a SC RAJA SA Constanța în perioada 2014-2020”. Aceasta a fost atacată în instanța de Contencios Administrativ și în temeiul art. 3, alin. 3, din Legea nr. 544/2004 a contenciosului administrativ, actul administrativ mai sus menționat este suspendat de drept.

În continuare redăm integral textul postării primarului Valentin Vrabie: 

“Deranjați de toate demersurile mele de a obține un cost decent al apei, prin reducerea cu 50% a tarifelor practicate, reprezentanții SC RAJA SA, în frunte cu Felix Stroe, MĂ DAU ÎN JUDECATĂ pentru denigrarea și prejudicierea imaginii regiei de apă. Incomodat la culme, păpușarul șef care dirijează toată clasa politică din județul Constanța, încercă să mă intimideze, sperând că băgăm sub preș toate problemele existente în legatură cu furnizarea apei potabile în municipiul Medgidia.

Martor în acest dosar este chemat Vlad Jipa, angajat al SC RAJA SA, care are drept principală ocupație zilnică comentatul pe facebook și lustruitul pantofilor lui Felix Stroe”.

Citește și:

Miting în municipiul Medgidia pe tema prețului apei

Cetățenii din Medgidia au ieșit astăzi în stradă pentru un preț corect al apei

“Tradătorii Medgidiei”, puși la zid: Prefectura Constanța a declarat nelegală hotărârea Consiliului Local Medgdia referitoare la darea în folosință gratuită a unor suprafețe de teren către SC RAJA SA

Primarul Medgidiei, Valentin Vrabie, revoltat: „Când va avea și județul Constanța un preț decent al apei??”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.