Publicitate

Prefectura Constanța s-a pronuntat în legătură cu legalitatea hotărârii Consiliului Local Municipal Medgidia nr. 66/24.05.2018 privind darea în folosință gratuită a terenului din domeniul public al municipiului Medgidia în vederea constituirii și punerii în funcțiune a Sistemului Regional de Alimentare cu Apă Constanța (Reabilitare Sursă Medgidia. Aducțiune Medgidia – Gospodăria de Apă Constanța Sud) în cadrul “Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată în aria de operare a SC RAJA SA Constanța în perioada 2014-2020”. Aceasta a fost atacată în instanța de Contencios Administrativ.

Instituția Prefectului Județul Constanța a transmis astăzi către Primăria Municipiului Medgidia adresa prin care anunță decizia luată (n.r. foto în deschidere).

Pe lângă această hotărâre, care a fost atacată la instanța de Contencios Administrativ, primarul Municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, a depus și înregistrat la Instituția Prefectului, în data de 21 iunie 2018, o adresă care viza emiterea avizului de legalitate referitor și la alte două hotărâri de Consiliu Local, mai exact HCL nr. 64/20.05.2018 și HCL nr. 65/24.05.2018.

Primarul Municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, a postat pe pagina sa de Facebook documentul primit de la Prefectura Constanța. De asemenea, edilul explică faptul că aceasta este “prima dovadă clară că cei 13 trădători ai intereselor municipiului Medgidia, consilierii locali, nu se pot juca la nesfârșit cu destinele acestui oraș”.

Privitor la hotărârea de Consiliu Local atacată, edilul menționează faptul că “această hotărâre a fost adoptată cu încălcarea legii, având în vedere faptul că nu a avut nici raport de specialitate, nici avizul de legalitate al secretarului municipiului Medgidia”. 

Și consilierii care au votat pentru adoptarea hotărârii, considerați “trădători” de către primarul Valentin Vrabie “au uitat de respectarea legii și au adoptat 4 hotărâri de consiliu ilegale. Au fost probabil loviți de amnezie uitând că principala obligație pe care o presupune funcția de consilier local este aceea de a acționa în interesul și în beneficiul comunității care te-a votat”.

Primarul Valentin Vrabie încheie postarea spunând că va depune în continuare “toate eforturile necesare depășirii tututor problemelor apărute”, “atât timp cât singurul meu interes este dezvoltarea acestui municipiu și crearea unor condiții decente pentru întreaga comunitate”.

Redăm, mai jos, textul integral al mesajului transmis de Valentin Vrabie: 

“Astăzi avem prima dovadă clară că cei 13 trădători ai intereselor municipiului Medgidia, consilierii locali, nu se pot juca la nesfârșit cu destinele acestui oraș.

Prefectul județului Constanța a atacat în contencios administrativ hotărărea ilegală nr. 66/24.05.2018 referitoare la punerea la dispoziția SC RAJA SA a unor terenuri aflate pe raza teritorială a unității administrative. Această hotărâre a fost adoptată cu încălcarea legii, având în vedere faptul că nu a avut nici raport de specialitate, nici avizul de legalitate al secretarului municipiului Medgidia.

Pe parcursul acestui mandat, atunci cand interesele personale sau cele de grup au primat, consilierii locali au uitat de respectarea legii și au adoptat 4 hotărâri de consiliu ilegale. Au fost probabil loviți de amnezie uitând că principala obligație pe care o presupune funcția de consilier local este aceea de a acționa în interesul și în beneficiul comunității care te-a votat.

În lupta mea de a transforma Medgidia, de la începutul acestui mandat am inițiat 381 de hotărâri care au avut atât rapoarte de specialitate cât și avizul de legalitate al secretarului municipal. Atât timp cât singurul meu interes este dezvoltarea acestui municipiu și crearea unor condiții decente pentru întreaga comunitate, voi depune și în continuare toate eforturile necesare depășirii tututor problemelor apărute!”, a transmis primarul Valentin Vrabie.

Voturi împotrivă și proiecte respinse 

Este cunoscută atitudinea ostilă a Consiliului Local cu privire la votul unor proiecte care vizează dezvoltarea orașului, demonstrată în cadrul ședințelor de Consiliu Local.

Spre exemplu, proiectul privitor la o investiție de peste 3,5 milioane de euro pentru construirea unei hale de producție în municipiul Medgidia s-a regăsit de cinci ori pe ordinea de zi a Consiliului Local Medgidia, până când consilierii au binevoit să treacă proiectul.

Un alt exemplu elocvent referitor la atitudininea Consiliului Local îl reprezintă respingerea de către aceștia a unui proiect important pentru municipalitate care ar fi adus aproximativ cinci milioane de euro în oraș: modernizarea și extinderea Casei de Cultură “I.N. Roman Medgidia”. Deși s-a aflat în mai multe rânduri pe ordinea de zi a consilierilor locali, proiectul nu a întrunit numărul necesar de voturi, astfel că banii europeani pentru investiție au fost pierduți.
Discuții interminabile și voturi împotrivă au fost și în ceea ce privește Proiectul „Culture Eternity”, pus pe ordinea de zi, la începutul acestei veri, în nenumărate rânduri și care viza banii alocați desfășurării proiectelor culturale pentru următorii doi ani.
Primarul i-a convocat pe consilieri în mai multe ședințe extraordinare, pe parcursul lunii mai și iunie, în speranța că acest proiect cu finanțare europeană, bani nerambursabili care vor veni în Medgidia în următorii doi ani, nu se va pierde. O parte dintre consilierii locali au absentat la ședințele convocate iar o parte au respins proiectul, astfel că autoritățile locale din Medgidia au fost la un pas distanță să piardă acest proiect.
Blocarea repetată a activității administrative de către membrii Consiliului Local Medgidia, reprezintă și motivul pentru care edilul Vrabie a inițiat acțiunea de dizolvare a acestui Consiliu Local sabotor al dezvoltării municipiului Medgidia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.