haite de câini - Constanța
haite de câini - Constanța
Viceprimarul municipiul Constanța, Ionuț Rusu, a vorbit în cadrul unui interviu acordat zilele trecute Ziarului Amprenta, despre una dintre problemele stringente din Constanța, aceea a câinilor fără stăpân, care parcă sunt mai mulți ca niciodată. 

Viceprimarul Ionuț Rusu recunoaște că situația câinilor fără stăpân din municipiul Constanța este una care devine, pe zi ce trece, tot mai problematică pentru locuitorii:

„Un an de zile nu am avut un serviciu de ecarisaj pentru că nimeni nu a avut încredere în orașul Constanța. Astfel, timp de un an nu s-a prins niciun câine. Populația de câini și pisici nu a așteptat să facem noi un contract de ecarisaj, s-au înmulțit în mod natural.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Între timp, noi avem un serviciu propriu de ecarisaj care își face treaba, dar nu avem un adăpost suficient de mare. Oricâte adăposturi vom face, nu vor fi suficiente astfel încât să stea toți câinii din Constanța.

Ceea ce am făcut pentru prima dată în Constanța a fost parteneriatul cu cei de la Animal Society care sterilizează gratuit. Ne dăm seama însă că sunt insuficiente cele patru campanii care se fac și pentru populația canină care crește. Am trimis o scrisoare către toți medicii veterinari să ne întâlnim pentru că vrem să facem mai multă sterilizare astfel încât ei să dispară natural pentru că noi nu vom omorî niciun câine„, a explicat viceprimarul.

În legătură cu adăpostul de câini din Constanța, Ionuț Rusu ne-a declarat că a fost o problemă cu un aviz care a fost rezolvată între timp.

„Sper că acum suntem pe drumul cel bun. Oricâte adăposturi vom face, vor fi insuficiente și vor costa mult, dacă nu facem o sterilizare mai intensă a acestor câini. Degeaba facem noi astfel de campanii dacă nu ne vin în sprijin și constănțenii.

Noi facem pași concret, dar nu putem anihila dintr-o dată populația de câini, trebuie să o facem într-un mod natural, însă fără sprijinul constănțenilor, va fi o muncă în zadar”.

Viceprimarul Ionuț Rusu a explicat că rezolvarea situației este îngreunată și de faptul că există o mobilitate a populației canine din municipiu către Portul Constanța și invers:

„Noi mai avem și o altă problemă, cea a Portului care este un oraș în oraș iar câinii migrează dintr-o parte în alta fără să poată cineva controla asta. Noi „îi fugărim” în Constanța, ei se ascund în port, și invers. Noi avem probleme foarte serioase …. Lumea se așteaptă să o rezolvăm și într-un final se va rezolva! Dar fără sprijinul tuturor, să  facem o muncă comună, e un proces sortit eșecului”, a conchis Rusu.

Municipalitatea derulează de mai multă vreme campanii de adopții, iar iubitorii de animale se pot adresa Biroului de Animale Abandonate din cadrul Primăriei Constanța sau pot merge la Adăpostul public de animale abandonate din Constanța, strada Câmpul cu Flori numărul 11 (fostă Vârful cu Dor, numărul 5).

Citește și:

(VIDEO) Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, bilanț la jumătatea mandatului. Ce declară despre o eventuală candidatură la Primăria Constanța

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.