Porci
Porci
Legea porcului a fost adoptată fără prevederile care îi obligau pe români să folosească numai anumite produse pentru hrana animalelor, scrie Antena 3 CNN.

Astfel, cei care cresc porci vor putea da animalelor resturi suplimentare și nu vor mai fi obligați să amenajeze un vestiar în exteriorul cotețului porcilor.

De asemenea, a fost eliminată și limitarea numărului de animale în gospodării.

Anterior, fusese limitat la cinci numărul porcilor crescuți pentru consum.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Acum însă, deputații au adoptat, recent, o serie de modificări la Legea porcului, astfel încât numărul porcilor care pot fi crescuți în gospodărie nu mai este limitat.

Totodată, în toate cazurile, vor fi obligatorii „spălarea și dezinfectarea mâinilor și încălțămintei la intrarea și ieșirea din spațiile în care sunt ținute porcinele, iar pentru gospodăria țărănească și exploatația familială vor fi obligatorii și „schimbarea hainelor și a încălțămintei la intrarea și ieșirea din spațiile în care sunt ținute porcinele”.

„Limitarea accesului vizitatorilor în spațiile în care sunt ținute porcinele și „interzicerea accesului în spaţiile porcinelor pentru minim 48 de ore persoanelor care au avut contact cu mediul silvatic” sunt alte cerințe obligatorii pentru toate persoanele fizice care cresc porci.

Toate persoanele fizice care cresc porcine vor trebui să le înregistreze în Sistemul Național de Identificare și Înregistrare a Animalelor (SNIIA).

Proiectul de lege a fost trimis spre promulgare președintelui României, Klaus Iohannis.

Sursa: www.antena3.ro

Foto: Ilustrativ (www.pixabay.com)

Citește și:

Statul va susține crescătorii de porci de reproducție din rasele Bazna și Mangalița. Ce condiții trebuiesc îndeplinite

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.