Fermă cumpărată de JD Agro Cocora
Fermă cumpărată de JD Agro Cocora
Grupul JD Agro Cocora, care exploatează terenuri agricole şi este deţinut de investitori danezi prin Romania Farm Invest A/S, a achiziţionat o fermă agricolă cu o suprafaţă de aproximativ 1.370 de hectare din comuna Amzacea. Investiţia în noua achiziţie a fost în valoare de 10 milioane de euro.

”Grupul JD Agro Cocora, jucător ce exploatează terenuri agricole, deţinută de investitori danezi prin Romania Farm Invest A/S, anunţă achiziţionarea unei ferme agricole cu o suprafaţă de aprox. 1.370 de hectare în judeţul Constanţa. Noua proprietate va fi integrată în cadrul fermei JD Agro Amzacea, aflată în comuna Amzacea, Constanţa”, anunţă grupul.

Ferma achiziţionată a aparţinut unui fermier francez care a pornit afacerea în 1998. Aceasta nu necesită investiţii suplimentare şi poate fi deja integrată în circuitul agricol al JD Agro Amzacea. De altfel, unul dintre motivele pentru care JD Agro Cocora a optat pentru această achiziţie este faptul că terenul are o calitate foarte bună şi este amplasat în vecinătatea propriei ferme.

„Investiţia realizată pentru această nouă achiziţie a fost în valoare de 10 milioane de euro. Această decizie a venit ca un pas firesc în dezvoltarea companiei pe plan local, fiind în linie cu planurile Grupului de a se consolida atât prin achiziţii, cât şi prin arendarea de terenuri agricole. De altfel, până în 2025, vizăm administrarea unei suprafeţe totale de peste 20.000 de hectare la nivel local”, a declarat Hans Poulsen, CEO JD Agro Cocora.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Hans Poulsen, CEO JD Agro Cocora
Hans Poulsen, CEO JD Agro Cocora

Ferma cumpărată are o suprafaţă totală de aproximativ 1.370 de hectare, din care 760 de hectare se află în proprietate, iar 610 de hectare în arendă. Odată cu noua investiţie, ferma JD Agro Amzacea se va extinde cu 35% din punct de vedere al suprafeţei şi va ajunge la un total de 5.400 de hectare, distribuite în localităţile Amzacea, Chirnogeni şi Topraisar.

„Investiţia realizată în ferma din zona Constanţa ne aduce cu un pas mai aproape de obiectivele setate de consolidare a prezenţei pe plan local. Astfel, prin acest demers, grupul JD Agro Cocora va exploata în total 17.000 de hectare, din care 42% se află în proprietate, respectiv 7.200 de hectare”, a mai adăugat Hans Poulsen.

Dincolo de ferma din judeţul Constanţa, JD Agro Cocora deţine o alta în judeţul Ialomiţa. Aceasta administrează o suprafaţă de 11.600 de hectare.

”Cele două ferme ale companiei dispun de echipamente performante şi de tehnologie la zi, având capacitatea de a atinge un nivel de eficienţă peste media pieţei. În plus, în prezent, JD Agro Cocora foloseşte tehnologia no till – fără arătură – pe întreaga suprafaţă lucrată, reducând astfel posibilele distrugeri ale solului, protejând microfauna şi sporind, astfel, umiditatea solului”, precizează compania.

Suprafeţele deţinute sau arendate de JD Agro Cocora sunt cultivate preponderent cu cereale, anul trecut fiind atinsă o producţie de 62.500 tone, în ciuda faptului că 2022 a fost un an marcat de secetă. Astfel, anul trecut, JD Agro Cocora a realizat o cifră de afaceri de 26,4 milioane de euro.

JD Agro Cocora, ce aparţine grupului Romania Farm Invest A/S şi este deţinut de investitori danezi, are ca obiect principal de activitate cultivarea cerealelor.

În 2008 s-a lansat proiectul JD Agro Cocora incluzând achiziţionarea de terenuri agricole de 5.000 hectare şi construirea unei ferme noi în judeţul Ialomiţa. În prezent, JD Agro Cocora are în exploatare o suprafaţă de 17.000 hectare în judeţele Ialomiţa, Constanţa şi Buzău.

Grupul de companii are 72 de angajaţi.

Principalul punct de lucru al companiei JD Agro Cocora este ferma din comuna Cocora, judeţul Ialomiţa. Ferma dispune de o hal pentru utilaje, un depozit, spaţiu pentru birouri şi un siloz de cereale, ajungând la o capacitate totală de depozitare de 40.000 de tone.

Citește și:

O companie agricolă de top din România, ce deține și o fermă la Amzacea, se extinde

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.