Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar
Comisia Europeană constată încălcări grave ale legislației comunitare privind transportul animalelor vii pe mare scrie europafm.ro.

Comisia Europeană a realizat un raport privind transportul pe mare al animalelor vii care arată grave încălcări ale legislației comunitare și lipsa totală a informațiilor despre condiția animalelor atunci când ajung la destinație.

În raport, România este în capul listei țărilor în care se încalcă legislația în acest sens, iar Animals Internațional și Eurogroup for Animals trag un semnal de alarmă din această cauza.

“De exemplu, prima cursa a fost și ultima pentru vaporul Trust 1 venit pentru prima oară în UE pentru autorizare, chiar în portul Midia din România. Peste 14.500 de oi au murit înainte de a ajunge la destinație, în portul Aqaba din Iordania. Autoritățile din acea țară au refuzat să ofere informații atât Comisiei Europene, cât și Guvernului României”, a declarat Gabriel Păun, directorul UE al organizației Animals Internațional.

Raportul a fost realizat bazându-se informații colectate și analizate din porturi din România, Irlanda, Spania, Croația, Franța, Portugalia și Slovenia, toate acestea reprezentând puncte de plecare pentru transporturi uriașe de animale.

În 2018 au fost tranzitate către Occident peste 600.000 bovine și peste două milioane de ovine

Anul trecut, aproape 15.000 de oi s-au înecat în Marea Neagră.

Comisia Europeană atrage atenția că, dincolo de încălcarea legislației, lipsesc informațiile despre starea animalelor transportate pe mare.

Abaterile de la norme încep încă de la plecare, când animalele sunt încărcate în camioane.

Există dovezi că o serie de autorități aprobă transporturile cu documentație incorectă sau incompletă, și fără să ia în calcul condițiile de pe traseu.

Animalele sunt transportate la temperaturi de peste 35 de grade, înghesuite în calele vapoarelor. Multe dintre ele nici nu îndeplinesc condițiile de siguranță maritime. Așa s-a întâmplat și cu transportul care trebuia să ajungă anul trecut în portul Midia, din România.

Auditul a descoperit de asemenea că există o mare presiune pe autoritățile veterinare să aprobe încărcarea animalelor, chiar dacă acestea nu sunt într-o stare bună, astfel încât să suporte condițiile unei călătorii de zile sau săptămâni pe mare.

Doar în 2018, porturi din România, Irlanda, Spania, Croația, Franța, Portugalia și Slovenia, toate fiind puncte de plecare pentru transporturi uriașe de animale au fost tranzitate către Occident peste 600.000 bovine și peste două milioane de ovine.