Cereale
Cereale
După protestele masive ale agricultorilor din toată țara împotriva importurilor de cereal din Ucraina, Guvernul ar putea reintroduce taxele pentru aceste mărfuri, la finele lunii.

Petre Daea a discutat despre acest lucru cu miniştrii agriculturii din ţările europene afectate. Slovacia a anunţat că nu va mai vinde grâu din Ucraina, Polonia va opri importurile cel puţin până în iulie, iar Ungaria a transmis că va limita cantitatea care ajunge în ţară, scriu cei de la stiripesurse.ro.

Forumul Agricultorilor şi Procesatorilor Profesionişti din România i-au transmis o scrisoare deschisă ministrului Agriculturii, Petre Daea, în care îl acuză că nu a răspuns la o solicitare oficială venită din partea autorităţilor ucrainene, încă din data de 17 martie, pentru o întâlnire în care să se găsească soluţii similare celor din Polonia privind criza cerealelor.

Asociaţia îi cere ministrului Agriculturii să răspundă urgent autorităţilor ucrainene care s-au văzut nevoite să facă apel la ei pentru a intra în dialog cu reprezentanţii autorităţilor naţionale din România şi să facă publică evoluţia discuţiilor, în caz contrar Forumul îi cere demisia.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

„Membrii noştri şi fermierii din România au nevoie de un ministru care să le reprezinte interesele şi să acţioneze rapid, în funcţie de evoluţiile şi reacţiile la nivel regional, ceea ce nu vedem astăzi în plan local privind gestionarea acestei situaţii de criză.

Sursa foto: pixabay.com

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.