Iohannis anunţă că alegerile ar putea fi amânate pentru 2021: “Nu voi tolera să avem alegeri sub semnul epidemiei”

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat, într-o conferință care are loc la acest moment că şi-ar dori să se organizeze alegeri locale şi parlamentare în toamna acestui an, însă acest lucru va fi posibil doar dacă scăpăm de epidemia de coronavirus.

“Experții ne spun că nu vom scapă de virus, că va trebui să ne obișnuim să conviețuim cu virusul. Asta sper să însemne că viață va continuă, că vom avea câțiva bolnavi și restul societății să își vadă de treaba, dar nu știm dacă în acest an ajungem acolo. Este prematur să spunem că vom avea alegeri în septembrie sau octombrie, depinde de cum gestionăm epidemia și cum reacționează populația.

Publicitate
brands war Constanta noiembrie 2020 reduceri imbracaminte incaltaminte

Important e să facem alegerile când nu reprezintă un pericol pentru populație. Nu o să fiu de acord să facem alegeri când epidemia există și e un număr semnificativ de bolnavi. Eu îmi doresc în această toamna să avem alegeri locale și la termen alegeri parlamentare, dar dacă nu se pot ține în siguranță, trebuie amânate. Nu voi tolera să avem alegeri sub semnul epidemiei”, a declarat Iohannis.
Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar