Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar
Actorul Virgil Andriescu a primit pe data de 24 septembrie, titlul de cetățean de onoare al județului Constanța, în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Județean din acest mandat.

Consiliul Județean a considerat că actorul Virgil Andriescu, care și-a legat cariera și activitatea profesională de Constanța merită această onoare.

Virgil Andriescu a mulțumit consilierilor pentru această onoare și a povestit o întâmplare recentă care l-a emoționat.

“Eram acum o săptămână, doamna directoare Daniela Vlădescu ținea spectacolele în fața teatrului și am venit și m-am așezat pe un scaun să văd ce se întâmplă acolo. La un moment dat a venit doamna directoare și m-a chemat în fața publului. Am avut emoții îngrozitoare, am început să plâng ca un copil. Nu credeam că publicul constănțean mai mă recunoaște după atâția ani”, a spus Virgil Andriescu. Apoi el a recitat o poezie despre condiția actorului.

Virgil Andriescu este un mare actor care și-a legat viața și cariera de tărâmul dintre Dunăre și Mare. Născut în 1936 la Botoșani, Virgil Andriescu a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică IL Caragiale, promoția anului 1963, clasa domnului Alexandru Finți. După absolvire a fost angajat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, pentru ca din anul 1965 să vină la Teatrul de Dramă din Constanța. De-a lungul prestigioasei sale cariere, Virgil Andriescu a ocupat și funcția de director atât al Teatrului Ovidius din Constanța, cât și a Teatrului Odeon din București.

“Domnul Virgil Andriescu este un om de cultură complet, este actor de teatru, film și televiziune. A interpretat o largă paletă de roluri în zeci de spectacole de dramă și comedie, pe mai multe scene din România, printre cele mai importante fiind Cain din “Jocul vieții și al morții în deșertul de cenușă” de Horia Lovinescu și MacBeth din piesa omonimă de Shakespeare”, a transmis Consiliul Județean.

Anul acesta, Virgil Andriescu a fost omagiat cu premierul Gopo pentru întreaga carieră. Actor de referință al generației sale și al culturii românești, Virgil Andriescu a interpretat zeci de roluri apreciate și a colaborat cu regizori consacrați precum Andrei Blaier, Mircea Veroiu, Sergiu Nicolaescu și Nae Caranfil.

“Domnul Virgil Andriescu și-a petrecut cea mai mare parte a vieții profesionale, artistice și culturale pe scena teatrului din Constanța, realizând și creând roluri memorabile, având o disponibilitate ce i-a permis să abordeze cele mai variate genuri și astfel să joace mari roluri și să lucreze cu regizori de mare clasă. Are o disponibilitate nativă pentru orice modalitate regizorală, forță, căldură și naturalețe”, se mai arată în motivarea deciziei Consiliului Județean de a-i acorda titlul de cetățean de onoare.

Citește și:

Marius Horia Țuțuianu vrea să acorde titlul de cetățean de onoare al județului militarilor care au fost în teatrele de operații

Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă, și Aurelia Lăpușan, creatoarea de jurnaliști, viitorii cetățeni de onoare ai județului