Târgul de Crăciun Constanța
Târgul de Crăciun Constanța
Au mai rămas doar două săptămâni până la deschiderea Târgului de Crăciun din Constanța, iar organizatorii promit că anul acesta, locuitorii municipiului se vor bucura de un eveniment spectaculos. Într-un decor ca în basme, căsuța lui Moș Crăciun, un carusel pe două etaje, numeroase standuri cu bunătăți specifice perioadei sărbătorilor sau atelierele handmade gratuite pentru copii vor aștepta vizitatorii pentru a le oferi clipe magice în perioada sărbătorilor de iarnă. Despre câteva dintre surprizele pregătite ne-a povestit organizatorul evenimentului, Adrian Grecu, în cadrul unui interviu acordat Ziarului Amprenta.

1. Având în vedere faptul că Târgurile de Crăciun sunt evenimente cu tradiție în Europa, care și-au căpătat notorietatea și în România, mai ales în ultimii ani, povestiți-ne despre Târgul de Crăciun organizat de dumneavoastră în orașul de la malul mării. Are nevoie Constanța de un asemenea eveniment?

Noi ne dăm tot interesul pentru a face din Târgul de Crăciun de la Constanța o tradiție, tot noi ne-am ocupat de organizarea acestuia și în 2021. Anul acesta sunt ferm convins va ieși mult mai bine decât anul trecut și mai puțin bine decât anul viitor.

Constanța are nevoie de un astfel de eveniment, evident, orice oraș are nevoie de un Târg de Crăciun, mai mic sau mai mare, bine organizat, în funcție de cât de mult se dorește să se investească sau cât de mult se poate investi.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Suntem o entitate care organizează Târgul de Crăciun din fondurile proprii, de la an la an facem achiziții pentru a oferi constănțenilor evenimente memorabile. Nu putem fi din prima Sibiu, Cluj Napoca sau Viena. Ei au o tradiție de 40 de ani, noi avem mai puțin. Probabil în 10 ani vom fi și noi, Constanța, de menționat.

2. În ce perioadă va fi organizat Târgul de Crăciun, unde se va desfășura și când va avea loc marea deschidere?

Evenimentul se va desfășura în perioada 30 noiembrie – 25 decembrie 2022, în parcul Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski, cu posibilitatea de a-l prelungi și în cele două zile de Crăciun. Vedem cum va fi vremea și cum va fi perceput de public…Dacă vom avea o vreme favorabilă, cu mare drag îl vom mai prelungi încă două zile și îl vom închide după Crăciun.

Deschiderea Târgului de Crăciun va avea loc în data de 30 noiembrie, chiar de Sfântul Andrei, și așteptăm alături de noi cât mai mulți iubitori de momente frumoase.

Parcul Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța este o locație mai călduroasă, mai ușor de parcurs, aleile sunt mai late și este mai multă verdeață. Cred că o să iasă mult mai bine decât anul trecut.

3. Cu ce surprize vor fi întâmpinați vizitatorii Târgului de Crăciun anul acesta?

Anul acesta vom avea un carusel superb, pe două etaje, o casă a lui Moș Crăciun mai mare, iar zilnic vom avea ateliere pentru copii.

Căsuța lui Moș Crăciun
Căsuța lui Moș Crăciun

Pentru copii, în incinta târgului vom mai avea și un trenuleț. De asemenea, vom avea o scenă unde, în fiecare seară, timp de două ore, vor cânta diferite ansambluri.

Decorațiunile din incinta Târgului nu vor fi foarte multe, încercăm să îl facem frumos, elegant nu foarte încărcat.

Căruța de turtă dulce, noutatea din acest an, îi aștepta pe cei mici să facă o incursiune minunată pe tărâmul lui Hansel și Gretel, în care personajele principale dau peste căsuța din turtă dulce ascunsă adânc în pădure.

Turtă dulce
Turtă dulce

Vedeta târgului va fi bradul pe care încercăm să il împodobim cât mai frumos.

Arta handmade va fi pusă în valoare în cadrul acestui eveniment iar copii vor putea învăța să fie creativi și să meșteșugească în cadrul unor ateliere special organizate pentru ei. În felul acesta am încercat să avem o diversitate în atelierele pentru copii. Acestea se vor ține în Căsuța lui Moș Crăciun. Tot acolo vom putea face și poze și vom dărui cadouri.

Copii vor realiza brăduți artizanali din carton, bijuterii, globuri pictate, lumânări de toate felurile dar și decorațiuni 3D.

Atelier handmade
Atelier handmade

Pentru iubitorii de bunătăți, în târg vor fi amenajate 30 de standuri unde se vor comercializa burgeri, clătite, cartofi belgieni, pui cu bacon, diverse sortimente de dulciuri, forme în ciocolată, gogoși turcești, turtă dulce, kurtos, papanași, vată pe băț, scovergi și multe altele. În plus, vor exista și standuri cu mâncare tradițională, pentru toate gusturile.

Bunătăți la Târgul de Crăciun
Bunătăți la Târgul de Crăciun
4. Cum vă sprijină Primăria Constanța în organizarea acestui eveniment?

Pentru organizarea acestui târg, am depus o cerere de autorizare la Primăria Constanța, a fost stabilită o taxă pe fiecare metru pătrat de suprafață ocupată și zilele de funcționare. Desigur că vom avea, ca și anul trecut, sprijinul Poliției, Jandarmeriei, Poliției Rutiere și Poliției Locale.

Târg de Crăciun Constanța 2022
Târg de Crăciun Constanța 2022 – Sursă foto: Facebook Târg de Crăciun Constanța 2022

Citește și:

Revelion 2023 în Piața Ovidiu și Târg de Crăciun pentru constănțeni. Viceprimarul Ionuț Rusu dezvăluie ce alte evenimente mai pregătește administrația locală pentru următoarea perioadă

Când începe Târgul de Crăciun din Constanța și unde se va desfășura

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.